Kako se pravi i ukrašava česnica

2

Česnica je obredni hleb koji simbolizuje dobar rod žita. Da li znate ko u kući treba da je mesi kako?

  • Simao 

    Lepi srpski obicaji

    Odgovori
  • IRONik 

    Prekrsti se, uzmrs brasna po zelji, vode duplo manje, malo Bogojavljenske vode, soli po ukusu, kasika ulja ili rastopljene masti i kasicica praska za pecivo. Ovo je do 300g brasna. Vece kolicine vise vode, ulja i pp. Umesiti mekano testo, pred kraj staviti paricu, peci na 200c oko 20min ili dok ne porumeni (kada je veca cesnica u pitanju, peci duze). Izvaditi, poprskati malo sa hladnom vodom, zaviti u ubrus ili salvetu pa u cistu krpu. Ostaviti da se ohladi. Srecan Tucindan, Badnji dan i BOZIC svima koji slave kao pravoslavci.

    Odgovori
Dodaj komentar Svi komentari 2
Sve vesti