Male boginje u Srbiji: Ne paničite

11

U Rumuniji je od malih boginja do sada obolelo više od 3.000 ljudi, a umrlo 17 osoba. A u Srbiji?

 • Sale 

  Eto vam vaše ne vakcinisanje dece, pomodari bez mozga.

  Odgovori
 • Zora 

  svaka ti je na mestu,sta to znaci da smo mi b*dale sto smo vakcinisali decu. Ne mogu da verujem da neko ne zeli da vakcinise dete,alo pa ugrozavas to isto dete sebe i druge. A pazi jos vecu budalastinu ti isti roditelji sto ne vakcinisu decu su vakcinisani i jos jedna stvar mmr postoji jos od slagacu nisam sigurna '81_'82_'83 godine . Tako da ova tema izaziva samo ljutnju u meni, jer zasto? Mmr i autizam,pa prijatelju tvoj genetski kod niko ne moze da promeni ,i onda krivi vakcinu ,jb ga!

 • Ekonomista 

  Dosadni ste vise sa ovom pricom! Vakcinjsanje obavezno ko ne vakcinise decu nema vrtica , a ni skole!!! Pa neka se vrate u prasitoriju!!! Ne razumem te roditelje 21-i je vek ljudi, internet dostupan , citajte informisite se

  Odgovori
 • Лајави 

  Искрено мени те поливалентне (2 у 1 или чак 5 у 1) вакцине не уливају поверење. Хоћу да ми деца буду вакцинисана и против морбила, заушки и рубеола, али моновалентном вакцином (1 вакцина против 1 вируса). Некако ми ИНЖЕЊЕРСКА логика дозвољава да будем врло скептичан према таквим АLL IN ONE стварима Х пута сам се уверио да такве ствари НИКАДА немају она својства као када ствар има само једну намену, било да је машина за сушење/прање веша у једном уређају, штампач/скенер у једном уређају или СУВ возила за која произвођачи и медији тврде да су феноменална ван пута, а онда на тестирању увек испадне да не могу правим теренцима да приђу, према томе код свих тих хибридних ствари, увек се нека својства жртвују, ЗАШТО би поливалентна вакцина била изузетак од тога???

  Odgovori
 • momcilo 

  a cime se bavis lajavi? mislim postoji li stvar za koju si strucnjak a da to nisi izucio na internetu... nisam maliciozan zaista samo pitam... aj da probam da ti objasnim... polivalentna vakcina ima vise sojeva bacila u sebi. isto bi bilo i da ti daju svaki pojedinacno... da pojasnim... suv je nesto izmedju automobila za put i terenca... ne moze biti i za put i za teren. nista drugacije za masinu za susenje i pranje... u vakcini imas dva tri pet sojeva vakcina... moze i pojedniacno al da se dete bode vise puta.. nadam se da sam ti priblizio...

 • Zvezda Fmp Idea Zagreb 

  Aaaaa boginjee...

  Odgovori
 • :/ 

  Dakle, ukoliko je neko vakcinisan protiv boginja, on se ne moze zaraziti? Ili i dalje postoji verovatnoca?

  Odgovori
 • Laicki a strucno 

  Vakcinisane osobe mogu a ne moraju da pokazu kliničku sliku. Npr i ti i ja smo vakcinisani, desi se epidemija, ti si dobro ja malo imam temperaturu i kenkav sam... Ne znam zašto pravite problem oko polivalentnih vakcina,one ne ponistavaju dejstvo jedna druge. Deluju isto kao da si ih davao u.različitim spricevima.Samo dete se ne traumira 3x. Da pojednostavimo polivalentna vakcina je isto kao da jedete 3kugle sladoleda u jednoj porciji.pojedete ih zajedno ali i dalje osetite ukus vanile,jagode i čokolade. Osim što redovnim vakcinisanjem štitite svoje dete, štitite i decu koja su imunokompromitovana( koja ne smeju biti vakcinisana iz mnoštvo razloga- od prehlada do onkoloskih bolesti ). Autizam je genetska bolest,nema veze sa vakcinacijom. Zastitimo svu našu decu!

 • mamakoka 

  Postoji,ali blazi oblik.

 • IRONik 

  прележане богиње стварају трајни имунитет, вакцинисана особа има привремени имунитет (око 10година), самим тим је и опасније у старијим годинама "покупити" богиње. Слажем се са коментаром изнад-са моновалентним вакцинама немам проблем, са поливалентним инам и те какав+страна фирма.

 • odgovor 

  Neko ko je vakcinisan se moze zaraziti ali vakcinisana osoba ce boginje pregurati kao na primer laksu prehladu uz nisku temperaturu i blagu malaksalost dok kod nevakcinisanih mogucnosti komplikacije poput upale pluca su mnogo vece. U Rumuniji je 3400 ljudi zarazeno a od tog broja 17 je umrlo i tu ima dece mladje od godinu dana koja nisu mogla da prime vakcinu i zato je bitna vakcinacija.

Dodaj komentar Svi komentari 11
Sve vesti