Projekat o Pupinu među najboljima na svetu!

video photo 5

"Pupin memorijalni projekat", partnerski projekat Obrazovno-istraživačkog društva "Mihajlo Pupin“ i kompanije...

 • Izložba je dobra, ali autorka je mnogo naporna, sebe stavlja u prvi plan. To se videlo na izložni u Istorijskom muzeju. Žena drži predavanje duže od sat vremena, a vama kažu da je to stručno vođenje tako što ona sedi sat vrmena i priča. Za to vreme da se našao neki stranac u muzeju ne bi mogao da pogleda izložbu. Idem u muzeje i više puta desilo se da stignem na stručno vođenje, i neka vođenja su bila bolja neka lošija, ali autor ili kustos ide od jednog eksponata do drugog i ispriča najzanimljivije detalje. Na ovoj izložbi žena zasela i priča, a glas iritantan, priča sa prizvukom patetike. Na kraju napustim izložbu jer ne mogu više da je slušam, sećam se samo čuvara koji je spavao na stolici, a posetioci ili ne slušaju, dosadno im ili su oni koji se prave kako sve slušaju.

  Odgovori
 • Ska 

  Odlicna postavka, odusevio sam se kad sam je video, bio sam na par dana u BG u vreme dok je bila i nisam je propustio, svaka cast za priblizavanje Pupina, bilo bi lepo da ta postavka bude negde trajno, da bi je pokazali i stranim prijateljima a i svi Srbi da vide nesto o velikom naucniku i velikom Srbinu koji nam je maltene obezbedio Banat...

  Odgovori
 • Bot Vuka Draskovica 

  Svaka cast mts-u na nagradi. Problem koji ja imam sa Pupinom je to dok je 30ih Tesla kuburio sa dugovima, Pupin se obratio vlastima u kraljevini Jugoslaviji i trazio da se obustavi isplata drzavne penzije Tesli jer on u SAD zaradjuje milione. Srecom, kralj Aleksandar licno je nalozio da se penzija ne obustavlja. Inace Tesli je do kraja zivota jedini izvor prihoda bila penzija iz Beograda.

  Odgovori
 • Milica 

  Srpska posla.

 • Kraljevina Srbija 

  Ne znam dali j e to tačno, ali definitivno zanimljiv podatak, obadvojci svet i Srbija duguje mnogo

Dodaj komentar Svi komentari 5

Povezano

Sve vesti