"Sram vas bilo, jadnice jedne!"

video 52 59 0

Kad Dinja (Sandra Silađev) obradi neku temu, i to samo u nekoliko rečenica, onda je to hit na Internetu. Sada je...

 • Gimli 

  znate ono kad nekoga ne mozete da gledate... jednostavno ne mozete... cak ni na RTS-u, u nekom normalnom intervjuu... a pokusali ste...

  Odgovori
 • Niki 

  Prosla SU vremena kad su zene bile jadnice , neki procenat je jos uvijek A to nose od roditelja koji su ih vaspitali da budu jadnice u 21 stoljecu. Polovina kommentatora koji bi i dalje ponizili Zenu su homoseksualci. Neka su bas nekog briga za njih. A svaka zena je dostojna postovanja jer Ona je stub svake obitelji. A obitelj je svetinja

  Odgovori
 • Bo 

  Pomešala babe i žabe! Nabrojala gomilu zla koja nemaju veze sa polom.

  Odgovori
 • Smaranje 

  Poenta cele priče je da to što si nabojala nije feminizam. Da je nasilje univerzalno bez obzira na pol i starost. Izdvajati samo ženske žrtve, a pričati o ravnopravnosti je dvolično. Deca bez obzira na pol mogu bii žrtve nasilja, i to ne samo od strane pripadnika muškog pola, nego i ženskog. Psihičko nasilje koje se promoviše u novom zakonu stavlja samo muškarca kao krivca, dok se žensko nasilje ignoriše. Feminizam je borba za ravnopravnost-pravo na rad, zdravstveno osiguranje,pravo glasa,ravnopravni status pred sudovima itd. Pominješ da žene vrše izdaju kad se bune protiv kvazifeminizma? To što si rekla je ravno tome da bi mi muškarci istao tako trebali da branimo svaku ideju samo zato što ju je muškarac izrekao, makoliko ona bilo luda, makoliko ona bila pogrešno tumačenje nekog pojma, i makoliko velike posledice neke ideje bile. Jedina borba koju žena u 21. veku na ovim prostorima treba da vodi jeste diskriminacija što se tiče zapošljavanja kod privatnika(oko rađanja i bračnog stanja). Po ostalim pitanjima ste ravnopravne kao muškarci.Što se tiče starateljstva -beneficirane ste. Žena može da bude kakva god hoće ,ona dobija starateljstvo nad detetom. O zloupotrebama zakona da ne govorim i kriminalnim delima.To što vas nema toliko koliko misite u političkom životu ne znači da ste diskriminisane, nego da ste nezainteresovane za ozbiljniju politiku. Ja se slično slažem da nema mnogo sposobnih muškaraca u Srbiji koji se bave aktuelnom politikom, ali ne vidim nijednu ženu koja ima neku ideju i konkretan stav osim popularnosti i vrćenja priče oko feminizma kao dobitne karte za ženske glasove. Ja ne bih imao ništa protiv da država ima predsednicu, ali da to ne bude žena koja ovako zastranjuje identifikujući interese države samo preko interesa pola,(bolje reći želju za zakonskom dominacijom,a ne ravnopravnošću) ignorišući činjenice i realne potrebe društva. Da se vratim-postoji nasilje nad ženama od muškaraca. Postoji i nasilje nad muškarcima od žena. Postoji nasilje žena nad ženama, postoji nasilje muškaraca nad muškarcima. Postoji nasilje mladih nad starijima, a postoji i nasilje starijih na osnovu materijalne i stausne pozicije nad mladima.Diskriminacija je pričati samo o jednoj stvari,ignorišući ostale. A feminizam je borba za RAVNOPRAVNOST. Izvolite, pa rešavajte pitanje privatnika sa državom , umesto što ovamo generalno ocrnjujete muški pol radi šačice nasilnika, kojima se sve toleriše.

  Odgovori
 • Spale 

  Vidi se šmekeru da nisi upoznat sa radom ove žene. O svim diskriminacijama je ona govorila i prema starima i prema muškarcima i ljudima sa invaliditetom i deci i zenama. Ima snimke o svemu tome, a radila je i sa starima i sa autizmom i pomagala mnogim bolnicama. Malo se informiši pre nego što nekoga procenjujes ljubi te brat

 • Smaranje 

  Glavno možeš da pročitaš mnogo veći članak besplatno ;)

 • Losa 

  E ne bih ti citala ovoliki komentar ni da mi platis

 • []Капетан Србија[] 

  Жено ала га претера за све паре.Имаш ли огледало

  Odgovori
 • Zoran 

  Neko je napisao da ona zagovara da je jedan pol dominantan. Nije tacno. Kacila je isto to za nasilje na muskarcima. Ima i snimke koji govore o tome kako zene vrse nasilje na muskarcima.

  Odgovori
 • Perkone 

  Ova bi prva nekom muškarcu noge prala tri puta dnevno,i bila sluga pokorni,kada bi je neki hteo!

  Odgovori
 • Posmatrac 

  Feminizam je nesto drugo,a nasilje je nasilje kakvo god bilo ne valja nijedno nasilje!

  Odgovori
 • Aca 

  Nisam znao da zene imaju pravo glasa,to nismo ucili u skoli.

  Odgovori
 • Aca 

  Do revolucije i svih ovih problema nebi doslo,da ste legalizovali prostituciju,e pa slusajte sad price o zenskim pravima ko vam je kriv.

  Odgovori
 • Jeca 

  Carica!

  Odgovori
 • N.N. 

  Sjajan tekst.

  Odgovori
 • wepard 

  Ljudi bre skroz ste zalutali...feminizam u TEORIJI je botba zena za njihovo pravo, da ne budu rob u kuci kao prethodnih 19-20 vekova...ali danas feminizam u PRAKSI...su udruzenja zena kojima rukovode najveci mrzitelji muskaraca ikada, i umesto da se bore za normalna prava, truju zene i okrecu ih protiv muskaraca. A to je lako...pa ko god je normalan, musko i zensko...kada cuje da zenu pitaju na razgovoru za posao, da li planira skorije da ima decu...svakome se zeludac okrene naglavacke...a nakaze koje vode feministicka udruzenja, ubedjuju zene da su za to krivi miskarci, a u stvari nemali broj direktora su zene, i one podjednako bi vas to isto pitale. Borite se za prava, ali manite se tih nakaza sto vas lazu, drustvo i nemastina su krivi za sve a ne muskarci. Licno bih digao u vazduh celu zgradu gde pitaju zene slicna pitanja ali nemojmo iz jedne krajnosti i drugu...

  Odgovori
 • Ostavi Komentar 

  Ne lupetanja, ženo, života ti. I za , recimo, nacionalizam se može reći da nije mržnja prema drugim narodima već ljubav prema svom ali oni imalo pametniji znaju da nikada nije tako u praksi. E isto ti je i sa feminizmom. Nije mržnja prema muškarcima...malo sutra.

  Odgovori
 • Realno 

  Jel moguce da pored vas tako plemenitih i dobrih feministkinja ima toliko cedomorstava!? Postoji li veci zlocin nego kad majka ubije tek rodjenu bebu i baci je u smece ili zakopa da joj se ni grob ne zna!? Zasto o tome cutite,zasto to krijete!?

  Odgovori
 • Soko 

  Auuu ala si ne obrazovan,ne informisan,ne upucen...To o cemu ti govoris je POSTPORODJAJNA DEPRESIJA.Majka u tim momentima je neuracunjiva.Pobrkao si loncice prijatelju.

 • Objavljen je komentar gde osoba zvana "realno" optuzuje mene za zlocin i vredja me, a da li je meni dozvoljeno da odgovorim i kazem da samo bolestan um moze da napise tako nesto, i da smatram da je za odgovarajucu ustanovu. Sto se tice statistike o izvrsenim krivicnim delima toga tipa, i ostalih elemenata koji se ticu izvrsioca, mene o tome ne moze poducavati neko ko je polupismen, s druge strane ja znam o cemu pricam.

 • Realno 

  @S Uopste nije retko i mnooooogo je veci broj od broja 40 na godisnjem nivou. I zasto te to boli,da nisi uradila tako nesto u proslosti?Zna li se grob malog andjela?! I za tvoju informaciju cedomorstvo izvrsavaju ISKLJUCIVO majke.

 • Koji pokcarenjak, po tebi su sve zene majke krive za cedomorstva koja se desavaju mnogo redje nego prebijanja i ubijanja zena od strane nasilnika.

 • Buxna 

  Ko je tebe pustio iz kokosinjca !?!?

  Odgovori
 • milan 

  Nemojte da osudjujete muskarce koji tu i tamo pretuku zenu po neki put. Kako vam se svidja ta recenica? Cuj ovo, ne osudjute feministkinje, to nije mrznja prema muskarcima. Pa i ovi muskarci nisu nasilnici, oni ne mrze te zene, nego cisto malo radi reda jer vecina zena to voli.

  Odgovori
 • Šljiva...na oku 

  Ti se šališ ili si ozbiljan? Ako ozbiljno to misliš onda treba do kraja života da živiš sam. Usamljen.

 • Baki 

  Takve lepotice ka vi i treba samo da puše. Vi mu dođete kao neki sindikat ugroženih mačaka?

  Odgovori
 • Интелектуалка 

  У мојој улици је била једна "паметна" девојка, кад смо клинке биле, шлихтала се мушкима и причала да је феминизам глупост. Чак је и штикле носила и изгравала неку као рибу. Онда смо је нас четири грлфрендице тако пребиле од батина да јој више на крај памети није пало да мудрује. Од тада у мом крају влада чист феминизам, тако се то ради.

  Odgovori
 • СЈ 

  и шта би било да се није опаметила,него остала глупа? Или,рецимо, постала још глупља и замолила неког од тих мушкараца да вам објасни да и вас може да боли ударац исто као и њу или више?

 • Đomla 

  Količina kompleksa i frustracija po sekundi je neverovatna. 👍🏻

  Odgovori
 • Gamal 

  Ono što meni nije jasno kod feminizma i kod ostalih pokreta koji su ISKLJUČIVO fokusirani na određenu grupu jeste sledećih nekoliko stavki: kako ne shvatate da prevashodna zalaganje za jednu grupu stvara disbalans u društvu i neminovno oštećuje drugu (samohrani očevi nisu manje izloženi zloupotrebama nego situirane žene, same ili u braku), kako Vam nije jasnoda štiteći prava a ne prihvatajući obaveze činite medveđu uslugu u ovom slučaju ženama (psihičko zlostavljanje u zajednici je na žalost svojstveno svim polovima i dobnim grupama i često kulminira fizičkim nasiljem u kom istini za volju jesu žrtve uglavnom žene i deca), kako Vam ne ide u glavu da će žene mnogo više postići, i već postižu, konkretnim dokazivanjem svojih kvaliteta i zauzimanjem pozicija u društvu kroz takmičenje jedan na jedan nego kukajući?

  Odgovori
 • Feminizam 

  Feminizam postoji dugo. Još iz vremena kada žene nisu smele da idu na fakultet, da poseduju imovinu (a negde su smatrane za imovinu), da glasaju, da imaju račun u banci itd. One koje su počele da se bore za to da su žene isto ljudska bića kao i muškarci, i maju pravo na sve što i muškarci, su morale žestoko da se bore jer je reakcija muškaraca na te ideje bila gruba i opaka. Nisu feministkinje krive što se pominjanje njihovog imena u narodu vezuje za mrznju prema muškarcima. Ne mrze one muškarce nego stav prema ženama koji imaju muškarci. I dan danas. Kažeš da žene mogu svojim kvalitetima i sposobnostima da se iškažu. Pitam te gde ili po koju cenu. Žene su još uvek plaćene manje od muškaraca, za isti posao.

 • petar 

  Zamenila je teze. Ne mora covek da bude feminista, da bi bio protiv nasilja. Vecina ljudi oba pola je protiv nasilja, to sto smo mi u specijalnim uslovima, pa glodjemo jedni druge je izuzetak, ne pravilo. Zatim, predstavila je sve muskarce kao incestoidne pedofile, sto je isto seksizam. I pored svega toga, ja jesam za pravi feminizam, pravo zena da glasaju, rade, samostalno donose odluke o svom zivotu, drugim recima prava koja po meni svaki muskarac ili zena treba da imaju. Ona zagovara ideju da nije moguce imati ravnopravnost polova, vec da je jedan pol neminovno dominantan.

 • DARE 

  Naravno da sam protiv nasilja nad zenama! ali sam takodje i protiv zloupotreba!

  Odgovori
 • petar 

  Meni prva recenica nije jasna. "Zena koja ne podrzava feminizam je drukara" Da li to onda drukara svaki muskarac koji podrzava feminizam ili nije odan nekom drugom "muskom" kodu? Vec na prvom stepeniku je pokazala da je seksista.

  Odgovori
 • wanderer 

  Као мушкарац, апсолутно подржавам сваку једнакост међу половима. Али да бих заправо подржао ваш феминистички покрет, хтео бих и да се уверим да је тај покрет оно што ви причате... А не скуп особа које мрзе сваки помен на мушки род. На то указује ваша пропаганда која се шири Интернетом као болест.

  Odgovori
 • Vukmir 

  *Nagrada za najiritantniju osobu ide NjOJ tacka

  Odgovori
 • Pa PRESTANI da je gledas onda mazohisto !

 • ivojima 

  Ne znam zasto se cudite sto postoji nasilje nad zenama... kad zene vole "lose momke", "opasne frajere", "dominantne maco tipove", "grubijane". Naravno da ne volim sto se to desava ali to ti je kao kad udjes u kavez sa medvedom i kazes "hm mozda je ovaj medved fin....."

  Odgovori
 • Chelsea 

  Vidi ti prevaranta koji bi najviše voleo da nas nema;"zašto bi neko morao da bude majka ako to ne želi"? Vrlo zanimljiva dama širokih shvatanja, ali naravno kao takva i poprilično frustrirana..iz svake rečenice izbija mržnja i tendencija da nekakvim njenim "fanovima" soli pamet o svemu i svačemu, a naivne ov*ice verovatno kažu: bravo Dinja, svaka ti je k'a Njegoševa! Devojke, supruge, majke; ne slušajte i ne gledajte ovo zlo.

  Odgovori
 • Ti si bolestan, i zao covek....

 • Dragan 

  Nemaš pojma o ženi a tako bulazniš. Ona je majka i stalno priča i piše svuda kako je biti majka najlepša stvar. Odakle si ti izveo taj izopačeni zaključak da ona hoće da nas nema? Kapiraš li koliko je to izopačeno pomisliti i reći i zaključiti o nekome? Ljudi šta je sa vama, ko piše ove iskrivljene komentare ?

 • Djole 

  Feminizam je starleta, feminizam je Soraja, feminizam je silikon, feminizam je mindjusa u pupku, feminizam je "plavi kit", feminizam je "deset u pola s'lukom", feminizam je tata.... A sta je onda "menizam"? Uf....

  Odgovori
 • Milos 

  E jadni mi kada nam je ova merilo....

  Odgovori
 • Jovanko 

  Zbog ovakvih bi vratio cenzuru u stampu. Ne moze neko ko ne razume da objasnjava drugima znacenje pojmova.

  Odgovori
 • Koju "stampu" , gde ti vidis stampani medij ? I ja bih cenzurisao tebe i takve kao ti primitivce ali sta ces.

 • Dejan 

  Pa ne stiti od toga feminizam nego uredjeno drustvo, bogato i organizovano i kulturno. Ispada da u Japanu gde se zena uda i odustane od posla i gaji decu (tradicionano) da su tamo fasisti i sta sve ne a da smrt kosi na sve strane i da pobise sve zene redom... Besmisleno, a bolje bi bilo raditi na poboljsanju

  Odgovori
 • Dejan 

  @S Nisam pomesao Japan i Saudijsku Arabiju. Malo xnanja nije na odmet. Ne samo kritike drugih da su ovakvi i onakvi. Sto se tice Saudijske Arabije, evo informacije za tebe da te oraspolozi. Tamo je preko 4 miliona zena sa zavrsenim fakultetom i pre 10 godina su smisljali nacin da poboljsaju infrastrukturu tako da one mogu da rade od kuce. Eto, ima pomaka. I kod njih se prepoznaje potreba izjednacavanja polova bar u nekom delu.

 • Pomesao si Japan i Saudijsku Arabiju.

 • ArrogantBastard 

  Kakav narod, takva i vlast. Kakva žena, takav i muž.

  Odgovori
 • Iva 

  Dinja carica!! ❤👑

  Odgovori
Dodaj komentar Svi komentari 52
Sve vesti