• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CENE NEĆE RASTI: Tržište nekretnina u Srbiji stabilno i u 2020.

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Cene nekretnina u Srbiji će u ovoj godini najverovatnije ostati na sadašnjem nivou i ne očekuje se veći rast, kažu u Građevinskoj komori Srbije. Prvo da se rast cena uspori a onda za godinu, dve sledi pad, kažu eksperti iz prodaje.

Potpredsednik Građevinske komore Goran Rodić navodi da ima dosta završenih objekata u kojima struktura nekretnina nije tako povoljna, imajući u vidu da se sada traže manji stanovi.

"Imamo dosta završenih objekata, ali struktura nekretnina nije tako povoljna za ono što se traži, a traže se manji jednosobni, jednoiposobni i dvosobni stanovi. Cene nekretnina u ovoj godini ostaće na ovom nivou, možda u zonama gde je veća potražnja bude neki manji skok ali će biti identične kao u 2019. godini", rekao je Rodić za Tanjug.

Možda će vas zanimati

Ističe da su stanovi tržišna kategorija i da kada ima više stanova i cene padaju, mada dosta toga zavisi od kreditne moći građana.

Na Međunarodnoj konferenciji o tržištu nekretnina održnoj prošlog meseca u Beogradu rečeno je da trši[te nekretnina u Jugoistočnoj Evropi nastavlja da raste brže nego što se to očekivalo, i da je sve veća potražnja za izgradnjom modernih kancelarija i maloprodajnih objekata.

Senior direktor odeljenja za procene vrednosti u JIE u kosultantskoj kući za nekretnine CBRE Nebojša Nešovanović rekao je tada Tanjugu da se što se tiče cena nekretnina, očekuje da će rast usporiti ove godine.

"Ne može se očekivati pad, očekujemo jaku tražnju i nadamo se da će zbog povećane ponude cene usporiti sa rastom. Cilj je da usporimo rast cena, pa tek onda da pričamo o padu", naglasio je on.

U narednih godinu dana, nada se da će rast cena usporiti i da će se tržište stabilizovati, a tek za oko dve godine očekuje korekcije.

NOVI BEOGRAD - NOVI CENTAR PRESTONICE

Najveća potražnja je za nekretninama na Novom Beogradu, i može se očekivati da će se najviše graditi tu, naročito u Bloku 65.

"Taj deo praktično postaje novi centar grada, a projekat "Beograd na vodi" značajan je i zbog toga da održi ravnotežu", rekao je on.

Govoreći o tržnim centrima on je kazao da postoji mogućnost gradnje još jednog i da se navike potrošača menjaju.

Ranije je 85 odsto tržnih centara pripadalo trgovini, a sada se maloprodajni prostor smanjuje, a počinju da dominiraju dodatni sadržaji za zabavu i razonodu.

On je rekao da su trendovi slični u celom regionu i tržiste nastavlja sa rastom.

"Očekivali smo usporenje rasta i pre godinu dana smo projektovali usporenje rasta, a to se nije desilo. Tržište i dalje dinamično raste, pre svega stanogradnja i cene stambenih nekretnina. Takođe, dolazi do rasta kancelarijskog prostora, zauzetosti i renti", rekao je Nešovanović.

Kako kaže, maloprodaja je prilično popunjena u svim zemljama regiona, osim u Srbiji.

"Kod nas se i dalje razvija i očekujemo da bude popunjena za godinu do dve", naveo je on i dodao da u Srbiji vlada povećana tražnja za kancelarijskim prostorom, jer se mnogi iz šireg regiona sele u našu zemlju.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nikola

Cene nekretnina su po malo pocele vec da padaju, u manje popularnim delovima Bg-a.Ne mnogo, ali su pocele. U ostatku Bg-a ce tek padati, to su mi rekli neki agenti za nekretnine, ali naravno u poverenju.Ako njih pitate ovako, ako ih ne poznajete, reci ce vam da ce jos da rastu, i da sto pre kupite stan, da ne bi otisle jos gore, a znamo svi i zasto to govore :D Elem, msm da se isplati sacekati, jer je dosta ljudi ostalo bez posla, neke banke su digle ucesce na 30%, samo jedna je spustila na 10%, a ko je hteo da pere pare na Bg-u na vodi, do sada je oprao! Samo treba sacekati kome nije hitno

Kojica

hahahaha nece rasti ???? sprdaju li se ovi sa narodom??? nece rasti nego padati vrtoglavo ako Bog da!!! morao je ovaj balon prepumpani da pukne !!! po 3-7000€ kvadrat??? alo zemljaciii !!! bice za 1500 i 2000 kolko oces!!

81aa

Stabilno preskupo. Jel to ta stabilnost?

special image