• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delta očekuje rekordnu godinu, na porez dala gotovo 100 miliona €

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Kompanija Delta u 2020. godini očekuje rekordne rezultate, rekao je osnivač i predsednik Delte Miroslav Mišković na godišnjoj konferenciji za medije.

Kako je istakao, u 2020. godini Delta holding će imati EBITDA, odnosno operativni profit od preko 65 miliona evra, što će biti najveći operativni profit neke privatne kompanije u regiji. Mišković je naglasio da Delta stalno investira i ocenio da je prva kompanija u regije.

"Srbija nam mala, nije tajna, insistiramo na regionalnom razvoju", rekao je on. Najavio je dogovor oko ulaganja u izgradnju šoping mola u Sarajevu, što je investicija vredna između 60 i 80 miliona evra i rekao da se razgovori vode sa Skopljem i Makedonijom gde je osim posla sa nekretninama Delta zainteresovana i za agrobiznis.

Možda će vas zanimati

Ove godine završiće i otvori tihotel Indigo u Beogradu i početi izgradnju hotela Holiday in u Ljubljani, svog drugog hotela u SLoveniji. Nastaviće i sa izgradnjom budućeg sedišta Holdinga u Beogradu - Delta hausa, kao i sa gradnjom šoping mola Delta planet u Nišu.

Delta agrar će ove godina početi izgradnju hladnjače u Zaječaru i novog distributivnog centra za voće i povrće u Staroj Pazovi, a investiraće se i u nove zasade jabuka.

Delta holding je danas objavila da je prošle godine imala ukupan promet od 60,45 milijardi dinara, što je za 4 odsto više nego u 2018, dok je ostvaren EBITDA bio 5,23 milijard, što je bilo povećanje od 9 procenata. Za 2020. Delta holding planira rast ukupnog prihoda od 13,5 odsto na 68,5 milijardi dinara i povećanje EBITDA na 7,36 milijardi dinara, što bi bio rast od 40 procenata. U budžet Srbije prošle godine ova kompanija uplatila je 11,44 milijarde dinara (oko 97 miliona €) što je 12 procenata više nego u 2018. godini.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image