Neočekivani znaci da vas partner vara

Autor:

Osećate se nesigurno u vezi i sumnjate da vas partner vara? Kako da znate da li ste to umislili ili možda ima razloga za sumnju?

23
A- A A+

  Ekspert za govor tela i psiholog Filip Edkok otkriva koji to suptilni znaci otkrivaju da vas partner vara.

Edkok ističe da ovi znaci ne moraju sigurno da znače da vas partner vara, ali kaže da je ovakvo ponašanje tipično za ljude koji lažu i varaju.

Detalji ga otkrivaju

Kada je neko iskren u vezi sa tim gde je bio i šta je radio, neće vas zamarati detaljima. Sa druge strane, kada neko manipuliše istinom, ubaciće (izmisliće) što više detalja, kako bi prikrio prevaru.

Kao primer, psiholog navodi da će osoba koja vas laže, na primer, navoditi koja je pisma bila na radiju kada su vozili od tačke A do tačke B.

Oči su ključan znak

Ako vas neko "farba", izbegavaće da vas pogleda u oči. To znači da će skretati pogled kada govore o "ključnim" momentima.

Sa druge strane, neki lažovi će vas konstantno, neprirodno dugo, gledati u oči, kako bi njihove laži delovale uverljivije.

Promena u disanju

Obratite pažnju na to kako diše. Ako vas partner laže i izmišlja priču, njegova priča neće zvučati prirodno. On mora pažljivo da smisli šta će da vam kaže i zato će zaboraviti da prirodno diše. Kao rezultat toga, disaće nejednako dok vas laže.

Kada izmišlja priču, neizbežno je da će biti samosvesniji jer zna vas laže /vara i plaši se da ćete ga "provaliti". Osim toga, ako se uplaši da ga "skenirate" dok vas laže, njegovo telo će poslati najviše krvi u deo tela u koji gledate - u lice. Zato će pocrveneti i pokušat da sakrije lice, naročito ako dovedete u pitanje to što vam je upravo rekao.

Obratite pažnju na ruke

Kada sa nekim razgovaramo, naše šake imaju veoma važnu ulogu. Na primer, kada lažemo, nesvesno ćemo šakama prekriti usta, kao da ćemo na taj način sakriti istinu.

Zato iskusni lažovi koji znaju da ih šake mogu otkriti, pokušavaju to da prikriju praveći izveštačene pokrete rukama, poput "krckanja" prstima, nervoznog dodirivanja šakom o šaku…

Usne i obrve

Bez obzira na to što izgleda tako samouvereno dok vam odgovara gde je sinoć bio, usne i obrve mogu da ga odaju ako laže - pomeraće obrve gore-dole, a usne će povremeno stiskati jednu o drugu, kaže ekspert.

Verujte svom instinktu

Ovaj psiholog kaže da ako vam instinkt govori da nešto nije u redu, verovatno ste u pravu. Naime, kada podsvest pošalje signal svesti da "nešto nije kako treba", taj deo mozga je u većini slučajeva u pravu, zaključuje on.

Sve vesti