Veliki koncert Fredija Kempfa za završetak sezone

Autor:

Centar za muziku i mts najavljuju poslednji koncert u ovoj sezoni u okviru ciklusa Kolarac - tvoj svet muzike, 24. aprila u 20 časova, koji je posvećen klaviru.

Veliki koncert Fredija Kempfa za završetak sezone Foto: mts

U Beogradu će prvi put gostovati slavni pijanista Fredi Kempf, koji će ujedno zatvoriti koncertnu sezonu na Kolarcu.

Jedan od najuspešnijih aktuelnih pijanista na međunarodnoj koncertnoj sceni osvaja publika u potpuno rasprodatim dvoranama širom sveta i pleni slušaoce svojim izuzetnim darom i neobično širokim repertoarom.

Jedinstven ugled izgradio je svojim ekspresivnim i prirodnim izvođenjima, ali i ozbiljnošću, senzibilnošću i dubinom interpretacije. U 21. godini je osvojio bronzanu, umesto, po mnogim mišljenima, zasluženu zlatnu medalju na Međunarodnom takmičenju "Čajkovski" u Moskvi, što je izazvalo negodovanje publike i protestne "povike" u ruskoj štampi, koja ga je proglasila "herojem takmičenja".

Od tada počinje umetnikova međunarodna karijera, koju gradi na najvećim koncertnim scenama.

U ponedeljak, 24. aprila sa početkom u 20 časova, Fredi Kempf će se u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine predstaviti publici odabranim delima ruskih kompozitora Čajkovskog (Godišnja doba), Rahmanjinova i Prokofjeva.

Kolarčeva zadužbina i mts vas pozivaju da prisustvujete koncertu slavnog pijaniste Fredija Kempfa i uživate u njegovom izvođenju čuvenih kompozitora.

Izvor: YouTube

Sve vesti