Ručak može da skuva i mašina za veš?! (VIDEO)

Autor:

Može, kaže jedan student, koji je svoje otkriće i demonstrirao!

2
A- A A+
Foto: YouTube

 Izraelski student dizajna Iftak Gazit patentirao je obrok u kesi, koji može da se termički obradi u mašini za pranje veša, i to istovremeno dok peremo rublje.

On je u vakuumirane kese stavio krmenadle sa belim lukom i začinima, kao i losos u terijaki sosu. Na svakoj kesi piše šta se unutra nalazi, naveo je i nutritivne vrednosti, ali i uputstvo za upotrebu - na kojoj temperaturi se šta sprema.

Gazit kaže da je bio inspirisan metodom pripremanja obroka koji uveliko koriste današnji kuvari - potapanjem namirnica, koje su u kesi, u vrući ili vodu koja vri, zavisi od toga šta se sprema.

Foto: YouTube

Tako on predlaže da umesto kuvanja od dva sata na srednjoj temperaturi na šporetu, meso skuvamo za mnogo kraće vreme u mašini za veš na programu za sintetiku, na primer.  Povrće, kaže ovaj maštoviti mladić, može da se spremi na programu za pamuk!

Osim modernih kuvara, njega su inspirisali i beskućnici u Njujorku, piše "Gardijan".

Posmatrajući ih shvatio je koliko su im važne perionice veša - osim za higijenu, oni tamo svoje flaše pune vodom, telefone strujom, malo se ugreju, odmore od lutanja. Zašto onda ne bi u perionici i kuvali, pomislio je Gazit.

Sličnu ideju je imala i Italijanka Liza Kasali, i to još 2011. godine. Ona je čak objavila i knjigu recepeta "Kuvanje u mašini za sudove", a snimila je i nekiloko video priloga u kojima demonstrira svoje recepte.

Izvor: YouTube

Ona kaže da je to odličan način da uštedimo i struju i vodu, da čuvamo prirodu.

Šta vi mislite o tome? Pišite nam u komentarima...

Sve vesti