Ručak može da skuva i mašina za veš?! (VIDEO)

Autor:

Može, kaže jedan student, koji je svoje otkriće i demonstrirao!

2
A- A A+

 Izraelski student dizajna Iftak Gazit patentirao je obrok u kesi, koji može da se termički obradi u mašini za pranje veša, i to istovremeno dok peremo rublje.

On je u vakuumirane kese stavio krmenadle sa belim lukom i začinima, kao i losos u terijaki sosu. Na svakoj kesi piše šta se unutra nalazi, naveo je i nutritivne vrednosti, ali i uputstvo za upotrebu - na kojoj temperaturi se šta sprema.

Gazit kaže da je bio inspirisan metodom pripremanja obroka koji uveliko koriste današnji kuvari - potapanjem namirnica, koje su u kesi, u vrući ili vodu koja vri, zavisi od toga šta se sprema.

Tako on predlaže da umesto kuvanja od dva sata na srednjoj temperaturi na šporetu, meso skuvamo za mnogo kraće vreme u mašini za veš na programu za sintetiku, na primer.  Povrće, kaže ovaj maštoviti mladić, može da se spremi na programu za pamuk!

Osim modernih kuvara, njega su inspirisali i beskućnici u Njujorku, piše "Gardijan".

Posmatrajući ih shvatio je koliko su im važne perionice veša - osim za higijenu, oni tamo svoje flaše pune vodom, telefone strujom, malo se ugreju, odmore od lutanja. Zašto onda ne bi u perionici i kuvali, pomislio je Gazit.

Sličnu ideju je imala i Italijanka Liza Kasali, i to još 2011. godine. Ona je čak objavila i knjigu recepeta "Kuvanje u mašini za sudove", a snimila je i nekiloko video priloga u kojima demonstrira svoje recepte.

Izvor: YouTube

Ona kaže da je to odličan način da uštedimo i struju i vodu, da čuvamo prirodu.

Šta vi mislite o tome? Pišite nam u komentarima...

Sve vesti