Rođena beba koja ima 8 udova!

Autor:

Bez obzira na to što je većina mislila da je reč o božanstvu, roditelji su pristali da se beba operiše.

2
A- A A+

  Karam je rođen u Iraku. Imao je četiri ruke i četiri noge. Mnogi su mislili da je on božanstvo, a on je stalno plakao zbog bolova koje je sve vreme trpeo.

Roditelji su pristali da ga operišu, nakon što su im lekari objasnili da deteima veoma retku anomaliju, takozvanog parazitskog blizanca u sebi.

Dečak je operisana u Indiji prošlog oktobra. Sada ima sedam meseci i dobro se oseća, kažu  roditelji.

"On je moje prvo i jedino dete. Ova operacija je bila rizična, ali nadali smo se da će sve biti u redu", kaže otac bebe, koji ima 28 godina.

Izvor: YouTube

Doktor Gaurav Rathore, koji je bio deo tima koji je bebu operisao, kaže da dečak u njihovu bolnicu stigao kada je imao samo dve nedelje, i da je bio u veoma teškom stanju.

"Bebina jedna noga je bila kraća od uobičajene veličine, druga podeljen na dva dela, tako da je izgledala kao dva odvojena uda. Pored toga, jedan ud, koji je ličio na nogu, i drugi poput ruke, rasli su iz stomaka. To je veoma retka anomalija, koja se zove polimelija, kada se sijamski blizanci ne formiraju potpuno - umesto dve bebe, rodi se jedna koja u sebi sadrži drugu", objasnio je doktor.

Beba je zbog svega toga operisana tri puta, ali sada je kod kuće i u dobrom je stanju.

Sve vesti