MONDO na najluksuznijem kruzeru na svetu (FOTO)

Autor:

Brod "Seven Seas Explorer" nije ni najveći, ni najbrži, niti najlepši, pa ni najskuplji kruzer na svetu. Ali je zato najluksuzniji. Pročitajte i pogledajte zašto.

MONDO na najluksuznijem kruzeru na svetu (FOTO) Foto: MONDO

U kategoriji velikih putničkih brodova koji kruže svetskim morima, "Seven Seas Explorer" je ono što je "Rols Rojs Dawn" u kategoriji putničkih automobila. Na ovom kruzeru nema 20 bazena i sportskih terena spektakularne veličine i dizajna, mega bioskopa i ostalih novotarija koje krase neke od giga brodova iz flote kompanije "Royal Caribbean".

Uprkos tome, krstarenje na "Istraživaču sedam mora" košta više nego na bilo kom drugom kruzeru.

Cenu je odredio luksuz koji ovaj brod nudi svojim putnicima. Između ostalog, on se ogleda i u servisu za jelo koji koriste putnici ovog broda. Na stolovima najboljih restorana ovog kruzera gosti su usluženi na tanjirima koji koštaju i po 450 dolara po komadu sa dizajnerskim potpisom "Versaće"!

Seven Seas Explorer unutra Foto: MONDO


Ovaj detalj samo je početak poduže liste ekstra luksuza koji prati krstarenje ovim brodom. O posebnoj klasi "Seven Seas Explorera“ govori i neverovatna kolekcija umetničkih predmeta: Na zidovima visi preko 2.200 slika od kojih su tri sa potpisom Pabla Pikasa, a tu je i nekoliko Šagalovih remek dela! Impresivna je i kolekcija skultpura, kolaža, tapiserija, instalacija u prostoru koje krase unutrašnjost ovog broda.

Prostorije osvetljava više od pet hiljada lustera i raznih svetiljki od kojih većina predstavlja unikatna umetnička dela.

Za putnike broda na usluzi je biblioteka sa podom presvučenim kožom, dva bazena, ogroman spa i velnes centar sa fantastičnim pogledom iz klase  čuvenog "Canyon Ranch SpaClub”. Tu je i veliki multifunkcionalni teatar u kojem je u nedelju 16. aprila kotorski biskup Ilija Janjić održao uskršnju misu.

Pogledajte FOTO GALERIJU:

 Svi restorani na brodu, po standardima najluksuznijih hotela, različito su dizajnirani i svi koriste specijalno dizajnirani nameštaj. Posuđe u ovim lokalima je od najskupljeg porcelana, oplemenjeno  zlatnim dekoracijama.

Pogledajte FOTO GALERIJU: 

Posebnu atrakciju na brodu predstavlja velika bronzana skulptura inspirisana drevnim tibetanskim molitvenim točkom koja se nalazi na ulazu u azijski restoran. Zbog ove nekoliko metara visoke i više tona teške skulpture paluba broda je morala da bude posebno ojačana.

Glavni restoran na kruzeru "Chatreus", specifičan je po tome što je zid sa prozorima ručno napravljen od pozlaćenih ornamenata u obliku listova. Svaki list ima umetnute komade kristala koji u sadejstvu sa svetlošću daju u restoranu efekat kao da se nalazite pod samim zalazećim suncem.

Pogledajte FOTO GALERIJU:

O luksuzu "Istraživača sedam mora" svedoči i podatak da ovim brodom krstari najviše 750 putnika i o kojima brine čak 650 članova posade.

Osoblje do maksimuma poštuje poslovnu filozofiju "Regent" kompanije koja je poznata pod imenom "The Tao of Regent", a koja podrazumeva takav odnos prema gostu da posada predviđa unapred svaku želju i potrebu putnika tokom krstarenja i pre nego što je on sam spozna!  

Ovakav luksuz se, podrazumeva se, plaća papreno: Sedmodnevno krstarenje košta minimalno 9.000 evra! Za one koji žele da osete baš sav luksuz ove ploveće palate, cena sedmodnevnog krstarenja je 42.000 evra.

Pogledajte FOTO GALERIJU:

 Ako je, spram ovih cena to bitno pomenuti, primenjuje se sistem "all inclusive".

Gradnja ovog broda kompaniju "Regent Cruises" koštala je 450 miliona evra. Nije poznato koliko je plaćena kolekcija umetnina i posuđe…

Brod teži 55.200 tona, dugačak je 223, a širok 36 metara. Ima 369 superluksuznih apartmana od kojih svaki ima svoj balkon.

Most na Verigama smanjuje broj kruzera u Kotoru?


Brod je kršten na svečanoj ceremoniji u Monte Karlu, a kuma je bila princeza Šarlen od Monaka. Na krštenju je pevao najpoznatiji tenor današnjice Andrea Bočeli.

Najlukszuniji brod na planeti redovan je gost Boke Kotorske. Pogledajte kako izgleda "nevjesta Jadrana”" sa palube ovog kruzera:

Sve vesti