Opel Grandland X, bacite pogled pre svih

Autor:

Kažu da je ovo novi "kul" SUV, atletski i avanturistički. Pogledajte...

Opel Grandland X će svetsku premijeru imati Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu IAA, koji će biti održan od 14. do 24. septembra 2017, ali su neki detalji poznati već sada.

Ovaj automobil je dugačak 4,48 metara, širok 1.844 milimetra i visok 1.636 milimetara, ima modernu, dinamičnu liniju, podignutu poziciju sedenja sa dobrom preglednošću u svim pravcima, prtljažnik veoma prostran. Takođe, tu je i čitav niz vrhunskih tehnologija.

Pročitajte: Bili smo na Sajmu automobila u Beogradu

"Stilski izražajni novajlija je spreman za ofanzivu u rastućem segmentu kompaktnih SUV modela - to je naš novi Opel Grandland X. Njegovo ime je sinonim za avanturu, nezavisnost i izobilje. Sa svojim sportskim dizajnom, Grandland X izgleda fantastično, tako da će obezbediti da naši novi kupci budu oduševljeni Opelom kao brendom. Pored karakterističnih SUV kvaliteta, on takođe poseduje čitav spektar vrhunskih tehnologija koje ga čine u isto vreme bezbednim i zabavnim. Sa Grandlandom X Opel na tržište uvodu 'kul' SUV sa izraženim 'ja to želim' faktorom", kaže CEO Opela, dr Karl-Tomas Nojman.

Pogledajte fotografije:

Evo šta sve Grandland X ima:

- Adaptivni tempomat sa detekcijom pešaka i automatskim kočenjem u slučaju krajnje nužde.

- Upozorenje o pospanosti vozača

- Naprednu asistenciju pri parkiranju i kameru od 360°

- AGR sertifikovana ergonomska sedišta.

- Grejanje obruča volana, grejanje prednjih i zadnjih sedišta.

- Zadnja vrata koja se otvaraju jednostavnim pokretom stopala.

- Najnovija generacija IntelliLink sistema, kao i u Opel OnStar servisni asistent, koji sada uključuje nove usluge kao što su rezervisanje hotelske sobe i pronalaženje odgovarajućeg parking mesta.

- Pametni mobilni telefoni mogu da se pune bežično, putem induktivnog punjenja.

- Adaptivni farovi (AFL) sa LED diodama.

- Elektronska kontrola prijanjanja (Grip Control), koji posebno u saradnji sa M&S pneumaticima obezbeđuje vrhunsku trakciju u različitim voznim situacijama.

- Vozač ima izbor od pet režima vožnje.

- Međuosovinsko rastojanje od 2.675 milimetara.

- Prtljažni odeljak sa korisnom zapreminom od 514 do 1.652 litre.

Sve vesti