Rade oduševio Holanđane: Jak sparing za lakši meč

Autor:

Mladi kikbokser iz Beograda trenira sa najboljim K-1 borcima kako bi se što bolje pripremio za profi mečeve.

4
A- A A+

Iako ima tek 19 godina, Rade Opačić je poznat u svetu boričakih veština. Pažnju na sebe skrenuo je nastupom na prvom K-1 turniru ikada održanom u Beogradu, a kvalitet ovog mladića nije promakao Holanđanima.

Opačić se, zajedno sa svojim trenerom iz KBK Sinđelić, Nikolom Pavkovićem, trenutno nalazi u Bredi, gde se u čuvenom "Hemers džimu" priprema za profi duel sa 33-godišnjim Ondrejom Hutnikom, WKN svetskim prvakom u teškoj kategoriji, koji će se održati 29. aprila u Pragu.

Iskusni Čeh iza sebe ima više od 90 profesionalnih borbi, dok Radeta očekuje tek deveti takav meč. Želja za dokazivanjem je na njegovoj strani...

"I jeste i nije. Nama iz Srbije mnogo je teško da ugovaramo profesionalne borbe i da postepeno gradimo karijeru, jer kod nas profesionalna borilačka scena realno i ne postoji. Da bi scena postojala nisu potrebni samo borci, potreban je savez koji nije okrenut isključivo amaterima, potrebni su menadžeri i promoteri koji će organizovati profesionalne revije, potrebni su mediji, sponzori... Nažalost, u Srbiji se cela borilačka scena svodi samo na borce, ostalo nabrojano ne egzistira. Zato smo prinuđeni da svaku ponudu iz inostranstva prihvatimo", počeo je Opačić razgovor za naš portal.


Rade Opacic rad na fokuserima sa Nick Hemmersom. Rade Opacic and Nick Hemmers, pad work. OSU! @radeopacic @hemmersgym

A post shared by Kikboks Klub Sindjelic (@kbksindjelic) on


Što se tiče protivnika, straha nema.

"Mislim da je Hutnik borac po meri za mene u ovom trenutku, a njegov 'skalp' će mi biti preporuka za mnoge ozbiljnije borbe", samouveren je Rade.

Svestan da mu za profesinalne mečeve treba jak trening, naš kikbokser trenira sa iskusnim borcima.

"Treniram pakleno ovde u Bredi, dva puta dnevno, sparingujem sa najboljim svetskim teškašima. Ljudi zaista ozbiljno treniraju i još ozbiljnije udaraju, ali svi hvale i moj udarac. Da budem iskren, ja ne mogu da znam kako je njima, ali mogu reći da meni nije baš prijatno kad osetim desni kroše Erola Zimermana", rekao nam je Opačić kroz osmeh i dodao:

"Ali, baš zbog toga smo i došli ovde. Težak trening samo će mi meč učiniti lakšim. Povreda nema, biću spreman 200 odsto".

Borba u Pragu održaće se po K-1 pravilima - tri runde po tri minuta, u slučaju nerešenog rezultata radi se extra runda.

Zajedno sa Opačićem, u Pragu će biti i njegov trener Nikola Pavković.

"Na vreme smo dobili poziv WKN organizacije i imali smo dovoljno vremena da se spremimo. Trenutno smo u Holandiji, gde smo došli pre svega zbog sparinga, jer Rade u Beogradu teško nalazi prave sparing partnere. U 'Hemersu' su Erol Zimerman, Filip Verlinden, Džamal Ben Sadik... Mnogo znači sparing sa ovakvim borcima i iskustvo koje se iz njega stiče. Holanđani su oduševljeni Radetom pa je došlo i do prvih priča o malo čvršćem povezivanju KBK Sinđelić sa holandskim klubom. Moram da napomenem da ovo nije prvi put da smo gosti 'Hemers džima' i zaista dugujemo ogromnu zahvalnost našim ljudima iz Brede koji su nam to omogućili, Rikiju i Zlatku Jovanoviću", izjavio je Pavković.

Izvor: YouTube

Tagovi:
Sve vesti