Preminuo Raša Popov

Autor:

Čuveni "Čika Raša", uz čije su fazone i fore odrastale čitave generacije, preminuo je u Beogradu.

Poznati književnik, TV lice i zabavljač Radivoje Raša Popov preminuo je u sredu u 84. godini, javila je Radio-televizija Srbije.

FAZONI I FORE: Podsetite se

Čika Raša Popov, kako su ga čitave generacije dece zvale, bio je rođen 1933. godine. Publika ga je znala iz serijala "Fazoni i fore", "U snu san", "Radost saznanja" i drugih.

Bio je i urednik izdavačke kuće "Matica srpska", kolumnista, i novinar na Radio Beogradu i Televiziji Beograd. Pisao je poeziju i knjige za decu, i bio nagrađivan priznanjima kao što su "Dositej Obradović" i "Duško Radović".

Bio je oženjen i otac dvoje dece, a početkom ove godine dočekao je i praunuka.

Datum i mesto sahrane biće uskoro saopšteni.

Izvor: YouTube

Bila je privilegija što smo delili neko vreme sa velikim pesnikom i pripovedačem čiji je intelekt nadilazio sve što smo očekivali i čemu smo se nadali, kazao je Tanjugu Ljubivoje Ršumović povodom smrti Raše Popova.

Ršumović ističe da je Popov bio velikan našeg vremena, renesansna ličnost koja je uspela da da nađe prečice za komunikaciju sa decom.

"Da bi uspešno razgovarali sa detetom vi morate da se popnete na njegov nivo. Raši je to uspelo jer je u seriji "Fazoni i fore" kao Proka pronalazač ušao u dečiju maštu. Ušao je u dečija srca zauvek" kazao je Ršumović.

Za njega nije bilo dileme da li će se Popov snaći u na televiziji

"Imao je iskustvo rada u sistemu kakav je britanski BBC. On je to iskustvo prilagodio našem folkloru u razumevanju u komunikaciji i rezultat je bio veličanstven. baš kao i život tako učenog čoveka kakav je bio Raša Popov.

Izvor: YouTube

Sve vesti