Tržni centar kod Ade Ciganlije - šta kažete? FOTO

Autor:

U neposrednoj blizini Ade Ciganlije "niče" novi tržni centar. Kakva je vaša ocena?

Do kraja 2018. godine, Beograđani i njegovi gosti, dobiće još jedan veliki tržni centar.

U neposrednoj blizini Ade Ciganlije, kompanija GTC gradi veliki ugostiteljsko-poslovni objekat, čija će glavna karakteristika biti - otvorenost.

Niče futuristički tržni centar, Ada mol

Predstavnik kompanije GTC za region Arn Vilems govorio je o Ada molu (Ada Mall šoping centar) ističući da je izabrana baš lokacija nekadašnje fabrike "Minel" zbog toga što u tom delu Beograda do sada nije bilo ovakvog tržnog centra, ali i zbog nesporedne blizine "beogradskog mora".

"Ovaj tržni centar biće dodatna ponuda ovom prelepom prostoru. Uz to, do njega će se lako dolaziti svim vidovima transporta. A i oni koji budu odlazili na Adu Ciganliju da se okupaju, zabave, prošetaju, moći će da posete ovaj novi sadržaj", rekao je Vilems, predstavljajući projekat na izložbi "Dani arhitekture - Beograd budućnosti", koja se održava u okviru Međunarodnog sajma građevinarstva.

Tržni centar Ada, smešten na Čukarici preko puta Ade Ciganlije, pored savremenog dizajna i atraktivne ponude više od 100 radnji i robnih marki, ponudiće i zone za zabavu i relaksaciju, poput panoramske bašte na krovu sa pogledom na jezero.

Ovaj šoping centar će se prostirati na više od 34.000 kvadratnih metara i trebalo bi da ponudi Beogradu i Srbiji brendove kojih do sada nije bilo u našoj zemlji. Nova destinacija će imati pet spratova komercijalnog prostora i tri nivoa podzemnog parkinga sa oko 1.000 parking mesta, povezanih u jednu celinu.

"Glavna ideja je bila da objekat uklopimo u ovaj prostor. Oblik mola izveden je iz oblika jezera, prati konfiguraciju terena, što se reflektovalo ne samo na oblik i dizajn zgrade, već i na izbor materijala koji predstavljaju kombinaciju stakla i gipsa u boji, prekrivenog vertikalnim drvenim elementima, zelenim zidovima, terasama i vrtovima", rekao je Vilems i podvukao da će biti mnogo otvorenog prostora (velika terasa) i prirodnog svetla.

Inače, danas je objavljeno da je Banca Intesa, u saradnji sa PBZ bankom u Hrvatskoj i VUB bankom u Slovačkoj, kao članicama Intesa Sanpaolo grupe, potpisala sa kompanijom GTC obavezujuću ponudu u iznosu od 64 miliona evra za finansiranje izgradnje tržnog centra Ada u Beogradu, prve investicije kompanije GTC u maloprodajni sektor Srbije.

Kompanija GTC dobila je konačnu dozvolu za izgradnju tržnog centra Ada sredinom februara 2017. godine. Izgradnja je započela 6. marta ove godine, a objekat bi trebalo da bude otvoren na jesen 2018. godine.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE MAKETE

ANKETA


Osim ovog, kompanija GTC pravi i poslovni objekat na Novom Beogradu, pod nazivom "Green Heart".

Green Heart će biti izgrađen na 46.000 m2, u Bulevaru Milutina Milankovića u Beogradu, gde se danas nalazi zgrada GTC SQUARE. Rekonstrukcijom dva postojeća objekta i izgradnjom tri nova, kažu u kompaniji GTC, biće stvorena zelena oaza u kojoj će poslovni prostor imati terase na svakom spratu, sa pogledom na park unutar kompleksa.

"Kada je reč o tehničkom delu, biće primenjeni najviši standardi opremanja poslovnog prostora A klase, koji do sada nisu primenjeni u Srbiji, a u skladu sa trendom zelene gradnje", izjavio je predstavnik kompanije GTC.

Sve vesti