Anathema u Srbiji!

Autor:

Slavni engleski sastav dolazi u oktobru!

Čuveni engleski sastav Anathema nastupiće 23. oktobra u Domu omladine Beograd, u sklopu evropske turneje na kojoj promoviše album "The Optimist", najavila je koncertna agencija "Rock svirke".

U prodaju je pušten ograničen kontingent od 200 ulaznica koje najbrži obožavaoci mogu kupiti po promotivnoj ceni od 2.200 dinara na prodajnim mestima Eventima, Gigstixa, DD Ticketsa i u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat).

Regularna cena u pretprodaji iznosiće 2.600 dinara, a na dan koncerta 3.000 dinara.

Ovo je premijerni nastup benda Anathema u Srbiji u punom sastavu, s obzirom da je grupa 2013. godine svirala kao trio u akustučnom izdanju.

Jedanaesti album "The Optimist" Anathema će objaviti 9. juna za izdavačku kuću "Kscope", a na njemu je cenjeni sekstet iz Liverpula kročio na nove teritorije ambijentalnog i progresivnog rokenrola.

Izvor: YouTube

Braća Daniel i Vinsent Kavano, koji predvode bend, zajedno su sa Džonom Daglasom (bubnjevi), pevačicom Le Daglas, basistom Džejmijem Kavanoom i Danielom Kardosom (bubnjevi/klavijature) započeli snimanje albuma zimus u studiju "Attica Audio" (Donegal, Irska), a materijal je završen u studiju "Castle Of Doom" u Glazgovu sa producentom Tonijem Duganom. Mastering izdanja urađen je u legendarnom "Abbey Road" studiju.

Krajem marta bend je singlom "Springfield" najavio novi album, čiji naslov može na dobar način opisati i beskopromisnu i neustrašivu posvećenost "Anatheme" autorskom radu još od formiranja 1990. godine.

Bend je od samih početaka kontinuirano evoluirao: od svoje rane "andergraund death" i "doom metal" faze, pa sve do zvezdanih trenutaka progresivnog/ambijentalnog rok benda koji ne poznaje granice.

"Bili smo od samog početka iskreni prema sebi u pisanju duboko lične muzike", priznaje pevač i multinstrumentalista Vinsent Kavano.

"U ranim danima to je bilo sakriveno u 'težem' muzičkom izrazu. Kada si tinejdžer, prirodno je da želiš da ideš na 'sve ili ništa'. Imali smo ambijentalne pesme od 23 minuta, klasičarske ideje, višeslojne gitarske harmonije, akustične folk momente, eksperimentalno poigravanje sa trakama koje idu unazad, dugačke psihodelične delove, spoken word... sve to. Ali smo brzo naučili da je najbolji način da se dođe do srži emocije u muzici tako što ćete skinuti slojeve. Melodija je sve, onda ide tekst, ritam i bas. Da li je smisleno? Da li te pokreće? Početi s tim... ako je odgovor Da, onda možeš početi da razmišljaš o eksperimentisanju", objasnio je Kavano.

Tagovi:
Sve vesti