NE PROPUSTITE: Poznati "vrte" ploče u subotu

Autor:

Beogradsko Čumićevo sokače u subotu će biti oaza dobre zabave. Pročitajte šta će se sev dešavati od 12 do 19 časova i ko će sve "vrteti" svoje omiljene gramofonske ploče.

NE PROPUSTITE: Poznati "vrte" ploče u subotu Foto: Promo/RSD/Paralel

"Miris" vinila, pucketanje... Eh, kako to nostalgično zvuči.

Gramofonske ploče su danas romantika, jer danas postoje mnogi drugi nosači zvuka, digitalizovani. Rekli bi neki "bez duše". Ali, i dalje ima onih koji zvuk koji proizvodi gramofonska ploča ne bi menjali ni za šta!

Upravo takvi će se u subotu, 22. aprila, okupiti u Čumićevom sokaćetu, gde će biti obeležen Međunarodni dan gramofonskih ploča.

Muzičari, novinari, glumci, filmski kritičari... (biće i iznenađenja!), "vrteće" svoje omiljene ploče od 13.30 do 19 časova. Biće tu: Moma Rajin, Žikica Simić, Vlada Džet, ali i Miki Panjković, Bane Trifunović, Dule Nedeljković, Dimitrije Vojinov, Aleksandra Nikšić (Vice), Ognjenka Lakićević, Kezz...

Poznati gosti, puštaće na gramofonu svoje omiljene ploče, uz razgovor sa domaćinima manifestacije, u nekoj vrsti živog radijskog programa, a sve će se dešavati u centralnom delu Čumićevog sokačeta, na trgu ispred prodavnice ploča Mascom Store.

Pored popodnevnog DJ programa poznatih i "obavezne" velike berze ploča, program u Čumiću čine i matine nastupi dečijeg DFhora /12h/, a zatim i koncertna promocija novog albuma Bojane Vunturišević /13h/, kao i otvaranje izložbe rok fotografija "Music Is Not Dead" Aleksandra Zeca, u Nešović Fine Arts galeriji /19h/.

Ovom prilikom u Mascom Store, biće izložene i grafike Vuka Vidora, inspirisane bendom EKV i manje replike, već prepoznatljive statue Dejvida Bouvija (David Bowie) iz Kinoteke, autora Milorada Stajčića. 

Kao i u registrovane RSD radnje širom sveta, i u Mascom Store će povodom ovog internacionalnog praznika, koji ove godine obeležava 10. rođendan, u subotu stići specijalna izdanja vinila, među  kojima su i: Dejvid Bouvi, The Smiths, The Cure, Vangelis, Lu Rid (Lou Reed), Madonna, The Ramones...

Svi programi u okviru Record Store Day-a u Čumiću su besplatni, kao i učešće na otvorenoj berzi ploča.

Manifestaciju zajednički organizuju Mascom Store i Paralel - Beogradski Festival Subkulture, a uz podršku komšijskih kreativnih industrija Spice Up Shop, Moto platz, Wurst bar platz, Nešovic Fine Arts i Belgrade Design District, koje će zajedno učiniti da Čumić u subotu bude otvoreni alternativni bazar posvećen muzici i umetnosti.

Satnica događaja:

12-19 - Velika berza ploča

12.00 - Otvaranje uz nastup dečijeg DFhora, koji peva obrade rok pesama;

13.00 - Koncertna promocija novog albuma Bojane Vunturišević "Daljine";

13.30 - Muzički znalci i ljubitelji ploča - sportisti, glumci, novinari..., na gramofonu puštaju svoje omiljene vinile, sve do 19 časova;

14.00 - Muzička radionica za mlade, Tamare Ristić Kezz;

19.00 - Izložba rok fotografija Aleksandra Zeca, u Nešović Art galeriji.

Više informacija o događaju potražite na ovoj Facebook stranici

Sve vesti