NE PROPUSTITE: Poznati "vrte" ploče u subotu

Autor:

Beogradsko Čumićevo sokače u subotu će biti oaza dobre zabave. Pročitajte šta će se sev dešavati od 12 do 19 časova i ko će sve "vrteti" svoje omiljene gramofonske ploče.

"Miris" vinila, pucketanje... Eh, kako to nostalgično zvuči.

Gramofonske ploče su danas romantika, jer danas postoje mnogi drugi nosači zvuka, digitalizovani. Rekli bi neki "bez duše". Ali, i dalje ima onih koji zvuk koji proizvodi gramofonska ploča ne bi menjali ni za šta!

Upravo takvi će se u subotu, 22. aprila, okupiti u Čumićevom sokaćetu, gde će biti obeležen Međunarodni dan gramofonskih ploča.

Muzičari, novinari, glumci, filmski kritičari... (biće i iznenađenja!), "vrteće" svoje omiljene ploče od 13.30 do 19 časova. Biće tu: Moma Rajin, Žikica Simić, Vlada Džet, ali i Miki Panjković, Bane Trifunović, Dule Nedeljković, Dimitrije Vojinov, Aleksandra Nikšić (Vice), Ognjenka Lakićević, Kezz...

Poznati gosti, puštaće na gramofonu svoje omiljene ploče, uz razgovor sa domaćinima manifestacije, u nekoj vrsti živog radijskog programa, a sve će se dešavati u centralnom delu Čumićevog sokačeta, na trgu ispred prodavnice ploča Mascom Store.

Pored popodnevnog DJ programa poznatih i "obavezne" velike berze ploča, program u Čumiću čine i matine nastupi dečijeg DFhora /12h/, a zatim i koncertna promocija novog albuma Bojane Vunturišević /13h/, kao i otvaranje izložbe rok fotografija "Music Is Not Dead" Aleksandra Zeca, u Nešović Fine Arts galeriji /19h/.

Ovom prilikom u Mascom Store, biće izložene i grafike Vuka Vidora, inspirisane bendom EKV i manje replike, već prepoznatljive statue Dejvida Bouvija (David Bowie) iz Kinoteke, autora Milorada Stajčića. 

Kao i u registrovane RSD radnje širom sveta, i u Mascom Store će povodom ovog internacionalnog praznika, koji ove godine obeležava 10. rođendan, u subotu stići specijalna izdanja vinila, među  kojima su i: Dejvid Bouvi, The Smiths, The Cure, Vangelis, Lu Rid (Lou Reed), Madonna, The Ramones...

Svi programi u okviru Record Store Day-a u Čumiću su besplatni, kao i učešće na otvorenoj berzi ploča.

Manifestaciju zajednički organizuju Mascom Store i Paralel - Beogradski Festival Subkulture, a uz podršku komšijskih kreativnih industrija Spice Up Shop, Moto platz, Wurst bar platz, Nešovic Fine Arts i Belgrade Design District, koje će zajedno učiniti da Čumić u subotu bude otvoreni alternativni bazar posvećen muzici i umetnosti.

Satnica događaja:

12-19 - Velika berza ploča

12.00 - Otvaranje uz nastup dečijeg DFhora, koji peva obrade rok pesama;

13.00 - Koncertna promocija novog albuma Bojane Vunturišević "Daljine";

13.30 - Muzički znalci i ljubitelji ploča - sportisti, glumci, novinari..., na gramofonu puštaju svoje omiljene vinile, sve do 19 časova;

14.00 - Muzička radionica za mlade, Tamare Ristić Kezz;

19.00 - Izložba rok fotografija Aleksandra Zeca, u Nešović Art galeriji.

Više informacija o događaju potražite na ovoj Facebook stranici

Sve vesti