Saveti za novopečene mame

Autor:

Uz divne majčinske trenutke koje ćete doživeti dolaze i neprospavane noći, neumorni plač bebe, prljave pelene… Evo kako da kroz to prođete uz malo manje stresa.

0
A- A A+

Samo mame znaju koliko prvi trenuci majčinstva mogu da budu teški, naročito kada rodite prvo dete i niste se još "uhodali" u svoju ulogu.

Da bi novopečenim majkama olakšale takve trenutke, iskusne mame su na stranici MummyPages podelile nekoliko korisnih saveta i trikova.

Kada beba ima gasove

Ako vašu bebu muče gasovi, to će vam staviti do znanja plakanjem. Kako biste joj olakšali muke, stavite je na leđa, a zatim joj nežno pomerajte noge, imitirajući pokrete koje pravite nogama kada okrećete pedale bicikla.

Pravilo 90 minuta

Novorođenčad uglavnom spavaju između 16 i 17 sati dnevno, bude se sporadično i često su loše raspoloženi ako su dugo bili budni.

Mnoge mame pokušavaju mališane da drže budnima duže nego što bi trebalo, kako se noću ne bi budili. Iskusne mame savetuju da bebu ne ostavljate budnu duže od 90 minuta jer će u suprotnom biti loše raspoložena i neprestano će plakati.

Spavanje

Mnoge mame koriste vreme kada beba spava da završe neke kućne poslove, ali spavanje je mnogo važnije. Dame koje su već prošle kroz to savetuju vam da ponekad iskoristite vreme bebinog spavanja za odmor.

Buđenje

Najbolje je da ih pustite da se sami probude, a u slučajevima kada iz nekog razloga morate da probudite bebu, uradite to nežno. Mame savetuju da im najpre skinete pelene jer će ih najbolje razbuditi dodir vazduha po koži.

Ne trčite čim zaplače

Kada beba u sobi zaplače, sačekajte trenutak pre nego što odete kod nje, da vidite da li će se sama smiriti. 

Sve vesti