Žarko Zečević se vratio u Partizan

Autor:

Bivši generalni sekretar crno-belih, deset godina nakon što se povukao sa te funkcije, ponovo će biti aktivan u sportu.

24
A- A A+
Žarko Zečević i Ivan Ćurković Foto: MN Press

Žarko Zečević se vratio Partizanu, ali i košarci.

Bivši košarkaš crno-belih, 16 puta reprezentativac Jugoslavije, ali javnosti najpoznatiji kao dugogodišnji i trofejni generalni sekretar Fudbalskog kluba Partizan (1985-2007), izabran je sinoć u "Klubu sportista" na stadionu u Humskoj za - potpredsednika KŽK Partizan 1953.

KŽK Partizan 1953 nastupaće sledeće sezone u srpskom prvenstvu i regionalnoj WABA ligi, a u izveštaju sa sednice objavljenom na portalu "Košarka 24" navodi se i da će akcenat biti stavljen na rad sa mlađim selekcijama.

Predsednik košarkašica crno-belih ostaće Živomir Novaković, direktor kluba Srbobran Filipović, a njegov prvi saradnik biće Zečević, koji se posle povlačenja iz Fudbalskog kluba pre deset godina posvetio biznisu, odnosno trgovinom gasa sa Rusijom.

Mesto u Upravnom odboru KŽK Partizan 1953, takođe kao potpredsednik, dobio je i Radovan Drakšić.

Zečević je tokom prethodna dva izborna procesa u Fudbalskom klubu Partizan imao neformalnu, ali aktivnu i presudnu ulogu, utoliko što su na burnim skupštinama kojima su prethodila lobiranja i pritisci, birani kandidati za koje se i on zalagao - Zoran Popović (decembar 2014), pa Milorad Vučeić (oktobar 2016).

Sve vesti