Demonstranti "iskulirali" Zorana Živkovića

Autor:

Studenti u protestu odbili su poziv poslanika Nove stranke Zorana Živkovića da prate sednicu skupštinskog zasedanja sa balkona.

14
A- A A+
protesti protiv diktature, protiv diktature, protest, protesti, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Oni su to odluku obrazložili rekavši da se njihove kritike koje iznose na okupljanjima odnose jednako na vlast, ali i na opoziciju.

Poručuju i da ne veruju u deklarativnu podršku i traže jasna rešenja za ključne probleme koji se tiču životnog standarda svih građana, posebno materijalno najugroženijih.

"Naša kritika nije upućena samo vladajućoj koaliciji, već je oštro uperena i ka opoziciji, koja umesto što pokušava da formalnim putem promeni odnos snaga među parlamentarnim strankama, treba da shvati da je mi ne posmatramo kao suštinski drugačiju u odnosu na vladajuću koaliciju, sve dok nas rezultatima ne ubedi u suprotno", navedeno je u saopštenju, dostavljenom s mejl adrese protivdiktatuere@gmail.com.

Zahvalivši na tom, a unapred na svim sličnim predlozima, navode da u skupštini sede poslanici vlasti koje su građani, po njihovoj oceni, birali pod prinudom "posrednim i neposrednim ucenama".

"Budući da sve postojeće stranke nemaju socijalnu bazu kojoj bi bile odgovorne za (ne)sprovođenje određene politike, diskusija u skupštini svodi se na retoričke veštine, te nema značajnijeg uticaja na to da li će ljudi u ovoj zemlji imati radna mesta, odnosno plate i penzije takve da ne moraju da strepe da li će svakog meseca spojiti kraj s krajem", navodi se u saopštenju.

Stoga smatraju da su ulice jedino mesto sa kojeg šalju poruku nezadovoljstva zbog neizvesnosti i siromaštva u Srbiji.

"Bliski susret" sa Šešeljem na protestu (VIDEO)

PROTESTI posle "pauze": Šetnje širom Srbije FOTO

Sve vesti