GoPro monstrum- sferična kamera koja sve snima

Autor:

GoPro fusion je nova sferična kamera koju opisuju kao „šest GoPro kamera spojenih u jednu.“

GoPro monstrum- sferična kamera koja sve snima Foto: Promo/GoPro

GoPro je prikazao svoju sferičnu kameru pod imenom Fusion, odmah nakon osvežene Facebook linije kamera koje snimaju 360 stepeni. Za razliku od ostalih uređaja ovog brenda, Fusion je sferična kamera koja može snimati VR i ne-VR video snimke i forografije u 5.2K rezoluciji. Ako želite slikati ne-VR fotke, možete koristiti njenu OverCapture opciju koja izbacuje kompoziciju kakvu želite sa sferične slike. Osnivač kompanije GoPro Nikolas Vudman objašnjava ovaj uređaj kao „šest GoPro kamera spojenih u jednu“ i kaže da „predstavlja najsavremenije višenamensko sferično snimanje.“

Najluđi GoPro dodatak koji će vam se svideti

Kompanija je prvo nagovestila da radi na kameri od 360 stepeni, potrošačkog nivoa u video zapisu o svom partnerstvu sa MotoGP-om sredinom prošle godine. Vudman je takođe rekao za Engadget na CES-u ranije ove godine da "zamišlja budućnost gde će se sve snimati jednim multi-lense GoPro uređajem i stvarati odgovarajući 2D video za deljenje sa aplikacijom za telefon". Ne zna se još uvek da li Fusion to može, jer GoPro nije potpuno spreman da da ga pusti u prodaju još neko vreme, te su pomalo šturi sa informacijama.

Cena se još uvek ne zna, a ograničeno komercijalno lansiranje će imati krajem 2017. godine posle testiranja sa određenim brendovima i agencijama na leto.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Izvor: GoPro

Tagovi:
Sve vesti