Napad u Parizu: Kalašem na policiju, ima mrtvih

Jedan policajac je ubijen na ulici, a dvojica ozbiljno ranjeni - bilans je razmene vatre s napadačima u centru Pariza, javlja Rojters. Jedan napadač je ubijen, a u toku je potraga za drugim. Sumnja se na terorizam.

Kako se navodi, napad se dogodio u srcu Pariza - na Jelisejskim poljima, kada je jedan od napadača otvorilo vatru na policajce.

Pucnjava je vrlo verovatno "teroristički akt", saopštila je policija.

Policija veruje da su u pucnjavi učestvovala najmanje dva napadača, a prema saopštenju policijskog sindikata, do napada je došlo kada je patrolni automobil stajao na crvenom svetlu na semaforu kada mu je prišao drugi automobil, iz koga je počela pucnjava.

Osoba koja je otvorila vatru na policiju, navodno iz kalašnjikova, je ubijena.

Francuska policija izdala je nalog za hapšenje drugog osumnjičenog za pucnjavu u centru Pariza, u kojoj je večeras ubijen jedan, a teško ranjeno dvoje policajaca, javlja Rojters, pozivajući se na dokument u koji je imao uvid.

U nalogu za hapšenje piše da je osumnjičeni stigao u Francusku vozom iz Belgije.

Prema navodima zvaničnika, jedan od osumnjičenih za napad na policajce u Parizu ranije je već označen kao ekstremista, prenosi AP.

Izvor: Youtube

Agencija javlja da iznad centra grada nisko leti helikopter, a policija je pozvala građane da izbegavaju taj deo Pariza, na čijim ulicama je policija s blindiranim vozilima.

Francuski mediji javili su ranije da su dva policajca ranjena večeras u pucnjavi u centru Pariza, ali ta vest nije potvrđena. Demantovana je i vest o pucnajvi na Jelisejskim poljima, nakon prvobitnog incidenta.

Izvor: Youtube

Tagovi:
Sve vesti