Loše vreme otežava vožnju, ima i poledice

Autor:

Putevi u nižim predelima su mokri, a zbog jutarnjeg mraza moguća je i poledica na kolovozu, posebno na severu Srbije, dok su uslovi vožnje u višim delovima zemlje zimski.

0
A- A A+

Vozači posebnu pažnju treba da obrate na vodu koja prekriva neravnine i oštećenja na putu, navodi se u saopštenju.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS na graničnim prelazima na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Na teretnim teminalima velike su gužve na granicama sa Hrvatskom i Mađarskom. Na prelazu Batrovci kamioni čekaju na ulaz u Hrvatsku više sati, dok se na prelazu Horgoš na ulaz u Mađarsku čeka oko tri sata, na Kelebiji oko sat, a na prelazu Sremska Rača sa Bosnom i Hercegovinom oko dva sata.

Putevi Srbije javljaju da je zbog snežnih nanosa obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na državnom putu preko prevoja Kadinjača, dok je kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjen saobraćaj preko Debelog Brda.

Od danas do 24. aprila od 22 do 6 sati, na Obilaznici oko Beograda, u tunelu Lipak i tunelu Železnik, u oba smera izvodiće se radovi na čišćenju i pranju zaustavnih saobraćajnih traka. Radovi će se izvoditi u pokretu i za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna saobraćajna traka.

Na deonici Leskovac - Vranje, u Grdeličkoj klisuri, od motela "Predejane" do Caričine doline (u zoni izgradnje auto-puta E-75), usporen je saobraćaj usled oštećenja trupa puta i kolovoza. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila prema postavljenoj adekvatnoj saobraćajnoj signalizaciji.

Produženi su radovi do 30. maja na sanaciji nasipa kod mosta Beška (silazak sa mosta Beška), na levoj strani auto-puta E-75, u smeru Beograd - Novi Sad. U toku radova, zatvorene su zaustavna i vozna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

Izvor: YouTube

Sve vesti