Muta: Stranci su jeftiniji od naših

Autor:

Trener Dinamika objasnio zbog čega je taj tim za Superligu Srbije angažovao američkog plejmejkera Devina Bruksa.

Muta: Stranci su jeftiniji od naših Foto: MN Press

Miroslav Muta Nikolić uvek je bio atraktivan sagovornik, a takvim se potvrdio i u Kući košarke, na zajedničkoj konferenciji za novinare pred početak Superlige Srbije.

Asistent selektora Srbije Aleksandra Đorđevića već dve godine "gura" svoj koncept u beogradskom Dinamiku, koji će debitovati u elitnom nacionalnom rangu utakmicom protiv Borca iz Čačka u subotu uveče.

"Napravili smo čudo. Ući u završnicu Kupa Koraća i u Superligu je veliki rezultat za nas. Klub se razvija, imamo dosta mladih i talentovanih igrača, u kombinaciji sa starijim, a za neke od tih mlađih ćete tek čuti", poručio je Nikolić.

On je rekao da uvek ima velike ambicije i da bi voleo da Dinamik uđe u ABA ligu, ali da u ovom trenutku to nije realno i da treba sačekati najmanje još jednu sezonu.

Mega Leks i FMP Železnik, a pogotovo Partizan i Crvena zvezda, sada su isuviše krupni "zalogaji".

"U kup utakmici sa Megom u Nišu smo videli gde se nalazimo. Mislim da je velika razlika između 'jadranaca' i nas koji dolazimo iz KLS. I mentalno i fizički i što se tiče iskustva, gde oni imaju za sobom mnogo više jakih utakmica. Mi smo doveli dva pojačanja za Superligu da ne bismo bili topovska hrana. Da ne gubimo sa 40-50 poena razlike, nego da bude malo interesantnije".

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Dinamikova nova imena su američki plejmejker Devin Bruks i slovački centar Peter Sedmak. Bruks je ove sezone igrao u Makedoniji za Ohrid, a pre toga je imao simboličnu minutažu u razvojnim timovima Bruklin Netsa i Čikago Bulsa.

Popularni Muta objasnio je kako je izbor pao na tog momka.

"Srpski plejmejkeri, razgovarao sam sa nekima, neću sada da ih imenujem, traže mnogo veliki novac da bi odigrali ova dva meseca, a trenutno su bez angažmana. Šta da radim, stranci su jeftiniji od naših igrača. Naši traže po sedam, osam, devet, 10 hiljada evra mesečno. To ne može niko da plati", kaže prekaljeni trener.

Sve vesti