Dolazi nam "ženski Leni Kravic"!

Autor:

Basistkinja Nik Vest nastupa na Nišvilu!

Američka basistkinja i pevačica Nik Vest nastupiće sa svojim bendom 11. avgusta na Nišvil džez festivalu.

Ova umetnica za koju je čuveni Dejv Stjuart iz nekadašnjeg sastava Eurythmics rekao da je "ženski Leni Kravic", karakteristična je po svojoj "čiroki frizuri" koja je nimalo slučajno - baš u obliku bas ključa.

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Kolege muzučari, kritičari i što je najvažnije - publika, smatraju je za jednog od najistaknitijih predstavnika nove funk scene i kao i nastavljača staze koju je trasirao pokojni Prince, a kojeg je svojevremeno žuta štampa dovodila u vezu sa Nik Vest.

Izvor: YouTube

U svojoj relativno kratkoj profesionalnoj biografiji Nik Vest (25) već ima niz saradnji, bilo u studiju ili na koncertima, sa veoma respektabilnim imenima svetske scene kao što su već pomenuti Prince i Dejv Stjuart, ali i Markus Miler i sedmostruki dobitnik Grammy nagrade John Mayer, a pojavljivala se i u popularnom muzičko-komičnom serijalu "Glee" (FOX) i bila specijalni gost u poslednjem "Američkom idolu".

Sve u svemu, Nik Vest je sve samo ne "još jedno lepo lice na muzičkoj sceni".

U poznatom muzičkom magazinu "Bilboard" Aleks Henderson je napisao da je Nik Vest "jedan od retkih umetnika 21. veka kojem ne nedostaju ni muzičke ideje ni vituozitet".

Uzori Nik Vest još od samih početaka bili su funk velikani: Leri Grejem, Lui Džonson (Brothers Johnson), Markus Miler...

Njene fotografije bile su na naslovnim stranama "Bass Musician Magazine", "Bass Player", "Bass Quarterly" (Nemačka) i "Bass Magazine" (Japan). Bila jedan od prvih muzičara koji su svirali na prvom šestožičanom "Fender" basu, a Nik Vest je i zaštitno lice nove linije bas gitara "Dimension Bass" ove slavne kompanije (u čijem je razvoju i učestvovala), kao i bas pojačala "Black Beauty" kompanije SWR.

Povezano

Sve vesti