Preminuo je Ugo Ehiogu...

Autor:

Miloševićev i Ćurčićev saigrač iz zajedničkih dana u Birmingemu preminuo je u petak rano ujutru, nakon što mu je pozlilo na treningu mladog tima Totenhema dan ranije. Slava mu.

Preminuo je Ugo Ehiogu... Foto: (Photo by Jan Kruger/Getty Images)

Bivši reprezentativac Engleske i fudbaler koji je sa uspehom nosio dresove Vest Bromvič Albiona, Aston Vile, Midlsbroa, Lidsa, Rendžersa, Šefild junajteda i Vemblija, Ugočuku "Ugo" Ehiogu, preminuo je danas, prerano, u 45. godini života.

Bivšem saigraču Sava Miloševića i Saše Ćurčića iz zajedničkih dana u Aston Vili, pozlilo je u četvrtak, tokom treninga koji je vodio kao trener mladog tima Totenhema, a dan kasnije iz Engleske su stigle tužne vesti - srce ovog nekada stamenog i pouzdanog štopera prestalo je da kuca uprkos svim naporima lekara da sačuvaju jedan mladi život.

ugo ehiogu Foto: Ben Radford/Allsport/Guliver/Getty Images

Kao uzrok smrti naveden je srčani zastoj, odnosno nagli prestanak normalne cirkulacije krvi.

Srčani zastoj duži od pet minuta dovodi do otkazivanja vitalnih organa usled nedostatka kiseonika i ukoliko se srčani mišić ne oporavi dovoljno brzo i ne povrati protok krvi kroz organizam, dolazi do gubitka svesti, prestanka disanja, povreda moždanih tkiva...Ehiogu, koji je pored posla u Totenhemu, gde je polako napredovao kao veoma talentovan trener, radio i u omladinskoj reprezentaciji Englske, za koju je i sam svojevremeno nastupao.

Totenhemu se pridružio 2014. godine.

Izvor: YouTubeEhiogu je najdublji trag ostavio kao fudbaler Aston Vile, danas drugoligaša, tada veoma ozbiljnog kluba koji se borio za trofeje u Engleskoj. Od 1991. do 2000. godine zabeležio je preko 200 nastupa za "vilijane", a potom se preselio u Midlsbro gde je proveo narednih sedam godina.

I sa Aston Vilom (1996) i sa Midlsbroom (2004) osvajao je Liga kup.

Povukao se kao igrač Šefild junajteda 2009. godine, a onda nastupio za amaterski tim Vemblija 2012. što mu je bio poslednji izlazak na teren.

U to vreme uveliko je učio i radio na sebi kako bi ostvario uspešnu trenersku karijeru, ali ga je prerana smrt u tome sprečila.

Slava mu.

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Tagovi:
Sve vesti