Barišnjikov ima super savet za vas! (VIDEO)

Slavni baletski igrač i glumac nominovan za Oskara u izjavi za MONDO dao zabavan savet mladim plesačima.

Veliki Mihail Barišnjikov nastupiće 22, 23. i 24. aprila u Pozorištu na Terazijama sa predstavom "Barišnjikov/Brodski". Slavni ruski umetnik stigao je u Beograd u četvrtak uveče, večerao sa Aleksandrom Vučićem, a u petak se družio sa novinarima u biblioteci Skupštine Srbije.

Ovo mu nije prva poseta Srbiji, pošto je pre nekoliko godina nastupao u Novom Sadu, a za MONDO je rekao da još uvek nije uspeo da "stekne pun utisak" o srpskoj prestonici.

"Šta da vam kažem, stigao sam tek juče popodne, a trenutno pada kiša," nasmejao se Barišnjikov, koji još uvek nastupa uprkos činjenici da će sledećeg januara napuniti 70 godina.

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Pošto je njegova višedecenijska karijera velika inspiracija mladim umetnicima, pitali smo ga i pitanje koje ne voli - šta bi im savetovao?

"To nije pitanje na koje volim da odgovaram," postideo se veliki Barišnjikov, ali je ipak pristao.

"Ključ je u tome da osoba mora da se pronađe u nečemu, kada se bavi umetnošću. Ako vi ne ležete sa mislima o svojoj umetnosti, i ne pomislite na nju čim se ujutru probudite, onda ne bi time trebalo da se bavite. Nije važno da li je u pitanju gluma, ili pisanje, ili igra. Ali to naročito važi za plesače, jer ko odabere ovime da se bavi, taj ulazi u ropstvo. To je nešto na šta mora da bude spreman, i ukoliko se ne vidi u tome, neka pronađe nešto drugo," rekao je on.

"A drugi najbolji savet bih dao u šali - plesači, obavezno svakodnevno dobro operite opremu za ples", rekao je on.

Barišnjikov je u Skupštinu došao u pratnji domaćice Aje Jung, direktorke Beogradskog festivala igre, predsednice Narodne skupštine Maje Gojković i američkog ambasadora Kajla Skata.

Izvor: MONDO

Ispričao je da je predstava koju će odigrati u Beogradu inspirisana njegovim prijateljstvom sa pokojnim nobelovcem Josifom Brodskim, i da je projekat nastao skoro u šali.

Izvor: MONDO

Sve vesti