Rukometašice dobile protivnice: Bez precenjivanja!

Autor:

"Želimo da maksimalno izvučemo kvalifikacije i dođemo do prvog šešira na Evropskom prvenstvu", poruka je selektora Ljubomira Obradovića.

0
A- A A+

Ženska rukometna reprezentacija Srbije igraće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Švedske, Makedonije i pobednika pretkvalifikacija u kojima učestvuju Finska, Grčka i Farska ostrva, odlučeno je žrebom u Parizu.

U kvalifikacijama učestvuje 28 ekipa, podeljenih u sedam kvalifikacionih grupa. Po dve najbolje ekipe iz svake grupe i najbolja trećeplasirana učestvovaće na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, koje će se održati u novembru i decembru 2018. godine.

Početak kvalifikacija zakazan je za 27. septembar, a kraj za jun 2018.

Selektor reprezentacije Ljubomir Obradović bio je zadovoljan žrebom i najavio je borbu za prvo mesto.

"Nikoga ne bi trebalo potcenjivati, ali ni precenjivati. Želimo da maksimalno izvučemo kvalifikacije i dođemo do prvog šešira na Evropskom prvenstvu. Švedska je najozbiljniji rival, sa kojim je Srbija igrala nerešeno u Stokholmu na Evropskom prvenstvu pre par meseci. Devojke su pokazale kvalitet, hrabrost i volju za pobedom. Jako malo je nedostajalo. Bio je to pozitivan rezultat. Idemo na dve pobede i u tim duelima", rekao je Obradović za sajt RSS.


Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Sve vesti