Pa zar takvi na Kima? Američki lovac promašio brod

Autor:

Mornarički lovac-bombarder "F/A-18E super hornet" promašio je palubu matičnog nosača aviona "Karl Vilson", koji je na putu ka Severnoj Koreji.

33
A- A A+

Avion je pao u more Sulavesi u jugoistočnoj Aziji, saopštila je pres-služba 7. flote Ratne mornarice SAD.

Prema podacima američke mornarice, pilot je uspeo da se katapultira u more, gde ga je evakuisao helikopter sa nosača aviona. On nije povređen.Pilot se katapultirao "bez teškoća" iz višenanmenskog dvomotornog borbenog aviona "F/A-18 Hornet" tokom prilaza nosaču, i "brzo ga je preuzeo helikopter", kaže komanda američke Sedme flote, navodi se u saopštenju.

To se dogodilo u Celebeškom moru, između Indonezije i Filipina, daleko od Korejskog poluostrva gde je Tramp 12. aprila, obećao da će poslati borbenu grupu s nosačem aviona, kao sredstvo odvraćanja Severne Koreje od ispaljivanja raketa.

"Incident se desio kada se F/A-18E koji ulazi u sastav 2. Palubne eskadrile, približavao ‘Karlu Vilsonu’. U toku je istraga incidenta", prenosi Sputnjik saopštenje.

Navedeno je da je avion vršio "redovan let" za vreme prolaska nosača aviona kroz more Sulavesi.

Kako je saopšteno ranije, grupa brodova nosača aviona sa USS "Karlom Vilsonom“ kreće se ka Korejskom poluostrvu zbog ozbiljne napetosti zbog nuklearnih i raketnih testiranja Severne Koreje.

Sve vesti