Trener Pazaraca o Milanu i Liverpulu

Autor:

Neško Milovanović se "naoštrio" za debi na klupi Novog Pazara. "Rad nema šta da traži na našem stadionu".

Trener Pazaraca o Milanu i Liverpulu Foto: MN Press

Novi trener Novog Pazara Neško Milovanović rekao je pred subotnju utakmicu protiv Rada (17.00) da njegovi fudbaleri ne smeju da se plaše, već da moraju da pokušaju da pobedama vrate navijače na tribine i poboljšaju šanse za opstanak u Superligi Srbije.

"Rad je iskusna i kompaktna ekipa, ali ne smemo da ih se plašimo. Na prethodnoj utakmici protiv Bačke, posle drugog primljenog gola, desetorica igrača Pazara su spustila glave, kao da je meč već izgubljen. Setite se finala Lige šampiona iz 2005. godine između Milana i Liverpula, ko je vodio 3:0, a ko je osvojio trofej. Mi smo daleko od Lige šampiona, ali znači nam svaki bod", rekao je Milovanović novinarima.

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Novi Pazar je poslednji na plej-aut tabeli sa 10 bodova, dva manje od Borca, a četiri manje od Metalca, što znači da su mu potrebna najmanje dva kola da bi se izvukao iz zone ispadanja.

Do kraja sezone ostalo je još šest mečeva.

"Neću mnogo da se bavim protivnikom. Poštujem Rad, ali nemaju šta da traže na našem stadionu. Moramo da vratimo nešto po čemu je Novi Pazar bio prepoznatljiv. Ne smemo da gubimo bodove kod kuće i to igrači moraju da shvate. Klub koji je imao 10 ili 12 hiljada ljudi na tribinama, ne sme da spadne na hiljadu ili dve. Za to su zaslužni igrači, oni su oterali navijače", istakao je Milovanović.

Peti trener Novog Pazara ove sezone dodao je da će izvršiti dve ili tri promene u startnoj postavi.

"Formacija se menja kada trener dođe u pripremnom periodu. Ako bih to uradio, možda bismo pobedili 5:0, a možda i izgubili. Promeniću, ipak, dvojicu ili trojicu startera. Potrebni su nam iskusni igrači, spremni da pruže maksimum, a u Bačkoj Palanci sam video neke koji su me oduševili".

Zamoljen da prokomentariše rezultate prvog kola plej-auta, Milovanović je konstatovao da nije sve bilo onako kako je pretpostavljala "čaršija".

"Za divno čudo, bilo je neočekivanih rezultata".

Sve vesti