Iznenađenja na spisku odbojkašica

Autor:

Na turniru druge runde kvalifikacija za SP 2018. godine Srbija će nastupati u izmenjenom, odnosno podmlađenom sastavu

1
A- A A+

Zoran Terzić, selektor odbojkašica Srbije, objavio je širi spisak kandidatkinja za turnir B grupe druge runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018, koji će se odžati od 23. do 28. maja u Varšavi.

U odnosu na neke ranije sastave ovaj je umnogome promenjen. Na njemu nema iskusnih igračica Maje Ognjenović, Jelene Nikolić i Jovane Brakočević, koje su nastupale na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru prošle godine, kao ni Suzane Ćebić.

Terzić se odlučio za 21 igračicu: tehničari Ana Antonijević, Bojana Živković, Danica Radenković, Slađana Mirković, korektori Ana Bjelica, Tijana Bošković, Sanja Malagurski, libera Silvija Popović, Jelena Blagojević, blokeri Milena Rašić, Stefana Veljković, Jovana Stevanović, Nađa Ninković, Mina Popović, Jovana Kocić, primači Brankica Mihajlović, Tijana Malešević, Bjanka Buša, Ana Lazarević, Bojana Milenković i Katarina Lazović.

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Terzić je izjavio da ovaj spisak najavljuje smenu generacija u odbojkaškoj reprezentaciji.

"To što neke iskusne igračice nisu na spisku za mene ne znači i da su završile karijeru. Ipak, ovo može da se nazove početkom smene generacija. Razgovarao sam sa Ognjenovićevom i Nikolićevom, a dobio informaciju da je Jovana već potpisala ugovor sa jednim klubom iz Kazahstana. Mesto Suzane Ćebić zauzeće Jelena Blagojević, koja se rado odazvala i ovom pozivu. Na mestu dizača igraće Ana Antonijević, a oporavljena od svih povreda, u reprezentaciju će ponovo i Nađa Ninković. Dobru formu prikazala je i Ana Lazarević u Grčkoj", izjavio je za "Sportski žurnal" Terzić.

Reprezentacija Srbije okupiće se 1. maja i odraditi tri nedelje priprema pred kvalifikacioni turnir u Varšavi. Terzićeve izabranice 23. maja igraće protiv Islanda, dan kasnije sastaće se sa češkom, a potom sa selekcijom Kipra. Posle slobodnog dana, 27. maja izlaze na megdan Slovačkoj, a onda dan kasnije igraće protiv Poljske.

Plasman na SP izboriće osam selekcija iz Evrope i to iz druge runde pobednici grupa, dok će iz treće runde stići dve prvoplasirane reprezentacije.

Sve vesti