• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Noć muzeja: Klinci, ostajete budni!

Izvor mondo.rs

U vreme kada treba da spavaju, najmlađe očekuje zabavna, zanimljiva i maštovita DEČJA TURA, jer jednom godišnje je Noć muzeja!

Cetrnaesta Noc muzeja ovog proleca spremna je da doceka svoje najmlade posetioce u specijalno pripremljenoj, osmišljenoj i prilagodenoj Decjoj turi, koja podrazumeva premijerne i ekskluzivne sadržaje, u kojima ce najmladi ljubitelji kulture i umetnosti sa roditeljima moci da uživaju 20. maja od 17 do 21h.

Paviljon Cvijeta Zuzoric, tradicionalno se u Noci muzeja pretvara u Decji paviljon. Najmladi ce saznati uzbudljivu pricu o nastanku autenticnih igracaka u jednoj srpskoj porodici. Oni najuporniji dobice priliku da se poigraju sa drvenim lutakama, pelivanima i automatonima.

O avanturama velikog Samija, simbola beogradskog Beo Zoo vrta slušace svi koji odluce da se druže i saznaju emotivnu pricu i vide fotografije o Samijevim poduhvatima bežanja iz zoo vrta i velikom prijateljstvu s Vukom Bojovicem. Na radionici u Bebi zoo vrtu deca ce nauciti koja je životinja budna nocu, a koja danju, i ko kada i koga lovi.

Za sve klince i klinceze koje zanima kako kuca srce njihovih ljubimaca preporucujemo novootvoreni muzej na Fakultetu veterinarske medicine, gde se nalaze najraznovrsniji skeleti domacih i divljih sisara, ptica i riba. Od kita preko konja pa do sitnijih životinja, uz animaciju, zvuk i svetlosne efekte. I to nije sve, specijalno za Noc muzeja, bice organizovana radionica gde ce najmladi uciti da crtaju pera, gnezda i jaja ptica i delove tela domacih životinja. Najbolji crteži nastali na prošlogodišnjoj manifestaciji bice izloženi ove noci.

Oni koji jedva cekaju da zarone u podvodni svet imace priliku da obidu jedini Javni akvarijum i tropikarijum Beograda, kutak rezervisan za cudesni svet riba, gmizavaca i vodozemaca. Ovoga puta u centru pažnje su mocne pirane Amazona, prelepe ribice Nema, Dori i Bubless, kameleoni koji menjaju boju, krabe, kornjace, zmije i razne druge životinje. A šta znaci mornarski cvor i kako ga vezati i odvezati objasnice ucesnici iz Škole za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju.

Oni radoznali imace šansu da se oprobaju u izvodenju hemijskih eksperimenata sa studentima Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i da upoznaju carobnu i šarenu stranu nauke.

U Legatu Petra Lubarde u Noci muzeja kroz radionicu "Lubardina crvena boja“ bice predstavljena zanimljiva pricu o ovom velikom umetniku i njegovim delima.

Pedagoški muzej 20. maja posvetice se strpljivim sklapanjem slike domacih i divljih životinja popularnom pazl tehnikom.

Na Beogradskoj tvrdavi videcealeriji Sujul slikati, a u Decijem muzeju u okviru Muzeja nauke i tehnike videti stare lutke, automobile, plišane mede, metalne mehanicke igracke na navijanje, drvene igracke ili muzicke kutije. Mali radoznalci dobice priliku da posete i prvi interaktivni Naucni centar u Srbiji koji na jednostavan nacin razjašnjava fenomene iz oblasti astronomije, matematike, fizike, biologije i psihologije.

Satnica svih dešavanja u okviru Decje ture, kao i detaljne informacije o uzrastima kojima su radionice namenjene, može se pronaci na zvanicnom sajtu manifestacije, kao i u biltenima Noci muzeja koji ce uskoro biti dostupni svim posetiocima.

Ulaznice za Noc muzeja po pretprodajnoj ceni od 450 rsd mogu se kupiti na svim Eventim prodajnim mestima, dok ce na dan manifestacije, cena iznositi 500 RSD. Kao i ranijih godina, jedna karta za Noc muzeja važi za po jedan ulazak na sve lokacije u Beogradu. Deca do 5 godina, uz pratnju roditelja, ne placaju ulaznicu. Uz veliku podršku Sekretarijata za javni prevoz, karta Noci muzeja važi kao vozna isprava u Beogradu na svim linijama javnog prevoza 20. maja od 16 casova pa sve do ponoci.

Prijatelj 14. Noci muzeja je mts, koji je sponzor manifestacije 11. put za redom.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE