MONDO/Beta

Nameračili se na crkve: Ukrali računare, novac...

Autor:

Crkveni objekti u Vranju od početka aprila čak četiri puta su bili obijani. Poslednji slučaj obijanja dogodio se protekle noći, kada je neko obio podrum u gradskoj crkvi Svete Petke.

7
A- A A+

Policiji je 27. aprila dvadesetak minuta posle ponoći prijavljen pokušaj obijanja podruma crkve Svete Petke.

Posle uviđaja, Osnovno javno tužilaštvo u Vranju navelo je da u konkretnom slučaju postoje elementi krivičnog dela uništavanje i oštećenje stvari, koje se goni po privatnoj tužbi, kaže portparol Policijske uprave u Vranju Goran Jovčić.

On je rekao da je Vranjska eparhija prijavila policiji i krađu dve kutije novca sa prilozima vernika iz gradske crkve Svete Trojice, koja se dogodila u noći između 18. i 19.aprila.

"U noći između 18. i 19. aprila prijavljeno je da je nepoznati izvršilac iz crkve Svete Trojice otuđio određenu količinu novca iz dve kutije sa prilozima, policija je izvršila uviđaj, Osnovno javno tužilaštvo u Vranju se izjasnilo da postoje elementi krivičnog dela teška krađa, zbog čega će nakon dostavljanja visine štete od strane crkve biti podneta krivična prijava", kazao je Jovčić.

Dodao je da su tokom ponoćne službe povodom Uskrsa takođe obijene prostorije episkopskog dvora gde je smešten ekonom Vranjske eparhije, te da je policiji prijavljeno da su 16. aprila oko 3.25 ukradena dva laptopa, foto aparat i mobilni telefon.

Propovednik osumnjičen za krađu paketića iz crkve

"Laptopove su nepoznati izvršioci odbacili i oni su pronađeni u krugu eparhije", rekao je Jovčić i dodao da se Osnovno javno tužilaštvo u Vranju izjasnilo da ovaj slučaj ima elemenata krivičnog dela krađa.

Naveo je da je policiji prijavljeno obijanje crkve Svete Petke u noći između 5. i 6. aprila, kada je ukraden manji iznos novca.

Policija intenzivno radi na rasvetljavanju svih slučajeva, a za sada su počinioci u svim slučajevima nepoznati.

------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Povezano

Sve vesti