• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džez festival u centru "Sava" i Domu omladine

Ovogodišnji Beogradski džez festival biće od 26. do 30. oktobra

Beogradski džez festival, 33. po redu, biće održan od 26. do 30. oktobra u centru "Sava" i Domu omladine pod sloganom "Džez vizije", najavili su danas organizatori na konferenciji za novinare.
Gradski menadžer i predsednik Organizacionog odbora Beogradskog džez festivala Goran Vesić izjavio je da je prošlogodišnji festival posetilo rekordnih 16.899 posetilaca, kao i da je ostvarena dobit od 3,9 miliona dinara.

On je najavio da će ta dobit od prodaje karata biti investirana u nove koncertne stolice za Dom omladine – matičnu kuću festivala, dok će deo dobiti biti uložen u kupovinu saksofona koji će biti doniran Muzičkoj školi "Stanković".

"Na taj način ostvarujemo i našu dodatnu misiju da edukujemo mlade generacije", istakao je Vesić i najavio za jun obnovu Platoa Milana Mladenovića ispred Doma omladine, gde će biti postavljena mala bina za održavanje koncerata i sređen prilaz.

Vesić je dodao da će ovogodišnji džez festival trajati pet dana, a da će promotivni paketi karata, od 2.800 dinara, biti pušteni u prodaju 30. aprila, na Svetski dan džeza, koji će i Beograd i ove godine obeležiti na poseban način. On je ukazao da je ove godine predviđena obnova Doma sindikata, zbog čega će koncerti Džez festivala biti organizovani u Domu omladine i centru "Sava", a dogodine i u rekonstruisanom Domu sindikata.

Vršilac dužnosti sekretara za kulturu Ivona Jevtić precizirala je da je Grad Beograd za ovogodišnji Džez festival izdvojio devet miliona dinara, dok će Ministarstvo za kulturu izdvojiti 2.300.000 dinara. Ona je podsetila da je reč o najstarijem srpskom džez festivalu, koji je osnovan 1971. godine, dok je 2007. uvršten u manifestacije od posebnog značaja za grad Beograd.

Vršilac dužnosti direktora Doma omladine Beograda Nenad Dragović zahvalio je na podršci Gradu Beogradu bez koga, kako je istakao, ne bi ni bilo moguće organizovati festival u ovakvom formatu. On je podsetio da je prošlogodišnji Beogradski džez festival jedan od najboljih u njegovoj istoriji, čime je džez u Beograd vraćen na velika vrata.

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Programski menadžer festivala Dragan Ambrozić istakao je da će ovogodišnji repertoar biti u skladu sa sloganom "Džez vizije".

"Ideja je da dovedemo u Beograd najveće džez vizionare sa svetske muzičke scene. Neki od njih ove godine dolaze iz Amerike, neki iz Evrope, neki sa domaće scene. Posebno smo ponosni na dolazak Donija Mekaslina, američkog saksofonistu čiji je sastav svirao na poslednjem albumu Dejvida Bouvija, i čiji se nastup očekuje 30. oktobra u Domu omladine u okviru njihove svetske turneje", naveo je Ambrozić.

On je dodao da će, između 20 izvođača, nastupiti i jedan od najboljih svetskih džez pijanista, švedski umetnik Jan Lundren, i jedan od najboljh predstavnika skandinavske džez škole. Sa domaćeg terena će nastupiti niški sastav "Eyot" i najuspešniji srpski džez sastav mlađe generacije, koji će nastupiti na otvaranju, 26. oktobra, kada i pomenuti švedski pijanista.

On je zaključio da će Svetski dan džeza, 30. april, biti obeležen nastupom Irene Blagojević u Domu omladine.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE