Laslo Đere blistao je prošle nedelje na turniru u Budimpešti, gde je napravio najveći uspeh u karijeri i jedan od najvećih podviga na ATP turu ove sezone, a u istom ritmu krenuo je i u Istanbulu.

On je u prvom kolu turnira iz serije ATP 250 pobedio 205. igrača sveta Danijela Brandsa iz Nemačke u dva seta - 6:3, 6:4 i izborio plasman u osminu finala.

Teniser iz Sente tako se revanširao Nemcu za poraz u prvom njihovom duelu odigranom prošle godine u kvalifikacijama za Australijan Open.

Naredni protivnik Đerea, koji je trenutno 153. na svetu, biće 120 mesta bolje rangirani teniser Paolo Lorenci iz Italije, koji je kao četvrti nosilac bio slobodan u prvom kolu.

Srpski teniser je do sada dva puta odmeravao snage sa Lorencijem u karijeri, i to na čelindžerima, i ostvario je polovičan učinak - pobedu i poraz. Đere je bio bolji u Kazablanki (2:0) pre dve godine, dok je Lorenci slavio prošlog juna u italijanskoj Kaltaniseti (2:1).

Osim Đerea na turniru u Istanbulu, čiji je nagradni fond 439.000 evra, nastupaju još dvojica srpskih tenisera - Viktor Troicki, koji je peti nosilac, i koji će u prvom kolu igrati protiv Kipranina Markosa Bagdatisa, i Dušan Lajović koji će odmeriti snage sa Hrvatom Bornom Ćorićem.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!