Ninković za MONDO: Zna se koja titula je najdraža

Autor:

"Godina u Zvezdi je nešto najlepše što mi se dogodilo u karijeri", kaže nekadašnji vezista crveno-belih, a sada najbolji fudbaler australijskog prvenstva.

Ninković za MONDO: Zna se koja titula je najdraža Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde, predvođeni trenerom Slavišom Stojanovićem, 2014. godine prekinuli su Partizanov šestogodišnji šampionski niz. Tu sezonu 2013/14. Miloš Ninković nikada neće zaboraviti...

"Godina u Zvezdi je nešto najlepše što mi se dogodilo u karijeri i ne mogu ništa drugo da poredim sa tim", kaže nekadašnji vezista crveno-belih za MONDO.

Povod za razgovor sa iskusnim fudbalerom bio je još jedan trofej. Ovaj put na individualnom nivou. U svojoj drugoj sezoni u Sidneju, Miloš Ninković je proglašen za najboljeg fudbalera australijske A lige, a tek ga čeka finale plej-ofa (u nedelju, 9.00, protiv Melburna).

"Sigurno da mi je to najdraža individualna nagrada. Ja sam prvi igrač u istoriji Sidneja koji ju je osvojio. Biti najbolji igrač u ligi je neverovatan uspeh", priznao je Ninković.

Ukoliko Sidnej dođe do titule, 32-godišnjem vezisti to će biti četvrti šampionsi pehar. Pre onog sa Zvezdom, dva puta ga je podizao kao igrač Dinamo Kijeva (2007. i 2009).

"Ako osvojimo titulu, mogao bih možda da je poredim jedino sa dve osvojene u Ukrajini. Titula sa Zvezdom je nešto totalno drugačije i sa njom ništa ne može da se poredi. Ona mi je najdraža i uvek će biti tako".

Kao glavni adut dobrih rezultata Sidneja ove sezone, 32-godišnji vezista je istakao odličnu atmosferu u svlačionici. Nešto što je krasilo i Zvezdin tim iz pomenute šampionske sezone.

"Atmosfera u ekipi je stvarno neverovatna, ali kao što ne mogu titule da poredim, tako ne mogu i bilo šta drugo da poredim sa periodom provedenim u Zvezdi", ponovio je Ninković jasno stavljajući na znanje koji klub će zauvek imati posebno mesto u njegovom srcu.

Moguć povratak u Srbiju

Miloš Ninković sa Sidnejom ima ugovor do kraja juna, a šta će biti onda? "Razmišljam i o tome da se zbog porodice vratim u Srbiju, ali to nije definitivno. Mnogo sam bliži odluci da ostanem ovde. Navikao sam se na Australiju, a o nekom novom angažmanu u Evropi ne razmišljam, jer sam se umorio od selidbi", priznao je 32-godišnji vezista.

Naterali smo ga, ipak, da nam kaže ko bi pobedio u duelu sadašnjeg tima Sidneja (za koji nastupa još jedan bivši igrač Crvene zvezde - Miloš Dimitrijević) i onog Zvezdinog iz sezone 2013/14, u kojem su pored Ninkovića igrali još Milijaš, Mrđa, Pavićević, Mijailović, Pečnik, Bajković, Dauda, Lazović, Kelhar, Petković...

"Teško mi je da kažem koji je od ta dva tima kvalitetniji, ali bih blagu prednost, ipak, dao Sidneju zbog jedne stvari - samo zato što Miloš Ninković igra mnogo bolje za Sidnej, nego što je igrao za Zvezdu", odgovorio je kroz osmeh.

Pored igranja za Crvenu zvezdu, Ninković će pamtiti i nastupe za Reprezentaciju Srbije, koju je predstavljao na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine.

Nedavno su ga australijski mediji pitali da li zbog dobrih partija u tamošnjem prvenstvu očekuje poziv selektora Slavoljuba Muslina, a sa najnovijim priznanjem koje je dobio, ta tema je ponovo aktivna.

"Rekao sam da poziv u nacionalni tim nikada ne bih odbio, ali isto tako znam da ću ga teško dobiti obzirom na moje godine i na udaljenost Australije i Srbije, što je i normalno. Reprezentaciji trenutno odlično ide i ja tu ništa ne bih menjao. Selektora Muslina jako cenim i uvek sam bio blizu saradnje sa njim, čak i dok sam igrao za Čukarički, a on trenirao Zvezdu, ali nekako mi se nije dalo da sarađujemo... Drago mi je da ima dobre rezultate i želim mu, kao i svima u reprezentaciji, dobre rezultate i mnogo sreće", poručio je Ninković za naš portal.

Sve vesti