Drama zbog zmije u busu...ali tu je Vladica (FOTO)

Autor:

Putnici autobusa "Niš-ekspres", koji je iz Bujanovca išao ka Nišu, danas su preživeli pravi šok kada je jednoj od putnica zmija prešla preko nogu. Dramu rešio Vladica Stanković iz Udruženja za zaštitu zmija „Poskok“.

24
A- A A+


Stanković za MONDO kaže da je zmija najverovatnije već bila u autobusu kada je krenuo iz Bujanovca, i da na sreću nije bila otrovnica, već stepski smuk, dugačak metar i po.

"Dobio sam poziv od policije iz Vranja, sa kojom naše udruženje sarađuje. Intervencija je uspešno završena i zmija je vraćena u prirodno stanište", rekao je Stanković. Pogledajte fotografije ove neobične intervencije:Zbog nezvanog putnika putnici autobusa su pretrnuli od straha. Devojka koja ju je prva videla je vrištala "Zmija, zmija". Ona je potom dotrčala do vozača autobusa, a kondukter je motkom držao zmiju na sigurnom odstojanju od putnika, dok nisu ušli u Vranje gde ih je čekala policija.

Vladica Stanković kaže da mu ovo nije prva intervencija u prevoznim sredstvima i kućama i da je samo ove godine četiri puta dolazio na slične pozive. Jedna od uhvaćenih zmija bio je poskok.

Pogledajte kako Vladica hvata zmiju:Stanković ističe da, pošto dolazi leto, tek očekuje sve više poziva. Samo prošle godine, kaže, njegovo udruženje je u Pčinjskom okrugu uhvatilo 64 zmije, koje je potom vratilo u prirodno okruženje.

Zmije se vraćaju u prirodu, van naseljenih mesta, a Stanković i njegovo udruženje se trude ga građanima objasne da zmije ne treba da ubijaju, već da ih pozovu kada na njih nalete.

Udruženje, koje ima podršku Zavoda za zaštitu prirode, bavi se i edukacijom dece o ovim gmizavcima.

Stanković kaže da su zmije čest gost u urbanim sredinama i da je u redu plašiti ih se, ali ih, naglašava, ne bi trebalo nikako ubijati.

A evo i bliskog susreta sa poskokom:

 Podsetite se i negativnog primera iz našeg okruženja:

Ulovio 1.000 poskoka i kaže da će još!

-------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store!PREUZMITE JE!

Sve vesti