mondo.rs,MONDO/Beta

Haos u Skupštini: Ko je jeo s golih žena?

Autor:

Burno je bilo danas na sednici Administrativnog odbora Skupštine Srbije...

92
A- A A+

Posle odluke da tri poslanika opozicije budu novčano kažnjena zbog izrečenih opomena, krenula je rasprava o tome da li je u redu da se u Skupštini pokazuju slike golih žena, ali i ko je na njima.

Sve je počelo kada su, zbog opomena koje su dobili u plenumu i na sednicama odbora, novčanom kaznom od po deset odsto od osnovne plate (po 6.829 dinara), kažnjeni poslanici Srpske radikalne stranke, DS i Dveri - Miljan Damjanović, Radoslav Milojičić i Boško Obradović.

Poslanici opozicije bili su protiv izricanja kazni. Tvrdili su da postoje "dvostruki aršini" za izricanje opomena i da se ne kažnjavaju poslanici vladajuće koalicije kada se neprimereno ponašaju.

Bura je počela kada je kao primer navedeno da poslanik Narodne seljačke stranke Marjan Rističević vređa poslanike opozicije, a da nije kažnjen ni kada je prikazivao fotografije golih žena u plenumu.

Opozicija je tvrdila i da se ne kažnjavaju ni oni koji u Skupštini prikazuju fotografije dece poslanika.

U odbranu Rističevića stao je koalicioni partner, predsednik Administrativnog odbora Aleksandar Martinović iz SNS.

On tvrdi da je Rističević prikazao fotografije s proslave predstavnika pravosuđa od pre nekoliko godina ,"kada je izvršena čuvena reforma pravosuđa", a na kojima se vidi da je "hrana na služena golim ženama".

"Da li treba da bude sramota Ristićevića što je prikazao te fotografije ili one koji su jeli sa golih žena i smatrali da im je baš sve dozvoljeno", upitao je Martinović aludirajući na predstavnike prethodne vlasti, a potom direktno optužio predsednika DS Dragana Šutanovca kao jednog od njih.

Skupština: Suze i povici - "klempavi majmune"Na to je reagovala poslanica DS Aleksandra Jerkov ističući da Dragan Šutanovac nije na tim fotografijama.

"Treba da bude sramota i one koji su jeli sa golih žena i Marjana Rističevića koji koristi svaku priliku da te slike pokaže u Skupštini, a najviše vas treba da bude sramota jer ga podržavate i što mu aplaudirate i divite se onom što govori", rekla je Jerkov, a potom demonstrativno napustila sednicu odbora.

Martinović joj je dok je odlazila dobacio: "Pozdravi Dragana Šutanovca i poželi mu lep provod s golim ženama!".

Ko je iza protesta a čija verenica prodaje stanove


On je povodom pokazivanja fotografija dece poslanika rekao da su to punoletni građani, od 20 godina, koji idu na javne proteste.

Sednicu odbora je napustio i poslanik SRS Miroslav Mirčić zbog novčanog kažnjavanja njegovog stranačkog kolege Damjanovića koji se, po njegovoj oceni, nije ponašao neprimereno, već je samo malo višim tonom govorio na burnoj sednici odbora za Kosovo.

Martinović je rekao da su sve opomene izrečene u skladu s Poslovnikom, a da se Damjanović neprimereno poneo prema predsedniku Odbora za Kosovo Milovanu Drecunu i da mu je više puta rekao "Prekini!", te je zato kažnjen.

------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Povezano

Sve vesti