Đoković se rastao i sa Vajdom!

Autor:

Posle rastanka sa Borisom Bekerom, rastanak i sa Marjanom Vajdom! "Beskrajno hvala Marjanu, Džidžiju i Miljanu, na deceniji prijateljstva, požrtvovanosti, profesionalizmu i posvećenosti mojim ciljevima u karijeri".

Posle rastanka sa Borisom Bekerom, rastanak i sa Marjanom Vajdom!

"Srpski teniser Novak Đoković dogovorio se sa trenerom Marjanom Vajdom, kondicionim trenerom Gebhardom Fil Gričem i fizitoterapeutom Miljanom Amanovićem da zaključno sa Masters turnirom u Monte Karlu okončaju višegodišnju saradnju", saopštio je ovog petka popodne srpski teniser preko svog PR tima.

"Do dogovora je došlo nakon detaljne analize igre, postignutih rezultata, ali i zbog privatnih planova svakog člana tima. Zaključeno je da su, uprkos fantastičnoj saradnji u proteklom periodu, trenutno neophodne promene, nov pristup i nova energija da bi Đoković podigao nivo igre i ostvarivao bolje rezultate na ATP turu".

"Beskrajno hvala Marjanu, Džidžiju i Miljanu, na deceniji prijateljstva, požrtvovanosti, profesionalizmu i posvećenosti mojim ciljevima u karijeri. Bez njihove podrške ne bih ostvario ovako velike rezultate u tenisu. Svestan sam da su živeli za mene i da su sve podređivali mojim uspesima i ostvarenju mojih snova. Bili su moja snaga i davali su mi uvek vetar u leđa. Nije ovo bila laka odluka, ali zajedno smo osetili da nam je potrebna promena. Veoma sam zahvalan i ponosan na naš odnos i neraskidivu vezu koju smo izgradili tokom godina, zasnovanu na ljubavi, poštovanju i razumevanju. Oni su moja porodica i to se nikad neće promeniti", naveo je Novak Đoković.



/PROČITAJTE ŠTA SU O RAZLAZU SA ĐOKOVIĆEM REKLI VAJDA, AMANOVIĆ I GRIČ/

11 godina saradnje!

Đoković i Vajda počeli su saradnju 2006. godine, kada je Novak osvojio i prvu ATP titulu u Amersfortu. Ovaj tandem radio je neprekidno zajedno do kraja 2013, kada se stručnom štabu priključio Boris Beker, ali je Vajda ostao u timu i vodio Đokovića na određenom broju turnira tokom sezone. Od rastanka Bekera i Đokovića prošlog decembra, Vajda je povratio status prvog trenera, ali ne zadugo.

Novak je dodao da veruje da će promena doprineti njegovim boljim rezultatima.

"Želim da nastavim da podižem nivo svoje igre i snage i to je proces koji traje. Stvarno uživam u tenisu. Imam osećaj kao da počinjem sve iz početka i sviđa mi se ovaj izazov. Lovac sam i jedan od mojih najvećih ciljeva je da se ponovo vratim u pobedničku formu", objasnio je Đoković.

Novak razmišlja da angažuje nova lica u stručnom štabu, ali ne želi da žuri sa odlukom.

"Osećam da je ovo novo poglavlje u mom životu. Moja karijera je uvek išla uzlaznom putanjom, a sada doživljavam kako je to kada vas put odvede u drugom pravcu. Želim da pronađem način da se vratim na sam vrh jači i otporniji nego pre. Veoma sam uveren da ću u tome uspeti, iako je reč o procesu koji ne može da se desi preko noći. Zato mi je potrebno i vreme da pronađem pravu osobu u timu sa kojom ću moći da se povežem na profesionalnom nivou. Toliko sam dugo u tenisu da mogu samostalno da sprovodim dnevne rutine, i ne želim da žurim sa odlukama. Plan je da na narednim takmičenjima putujem uz podršku svoje porodice i menadžera. Obavestiću javnost o detaljima kada pronađem pravu osobu za tim, ali za sada bih želeo samo da se svima vama zahvalim na podršci i na razumevanju", zaključio je Đoković.


--------------------------------------------------------------------------------------------------

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Povezano

Sve vesti