• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vodimo vas na Tolkindan!

Izvor mondo.rs

Čudnovati miks Tolkinovih dela i "Ratova zvezda" očekuje vas na ovogodišnjem Tolkindanu, pa će ljubitelji fantastike imati prepune ruke posla

Ako želite da osvojite karte, pošaljite nam privatnu poruku sa svojim imenom, prezimenom i naznakom "Tolkindan" na stranici MONDO Magazin! Dobitnike ćemo naknadno obavestiti o načinu preuzimanja nagrada.

Najbolji kostimi u zemlji i regionu, vrhunski kosplejeri iz svih krajeva Srbije i komšiluka, radionice na kojima će posetioci moći da saznaju najrazličitije stvari, od toga kako napraviti čarobni štapić i svetlosni mač, do toga kako se uz pomoć šminke pretvoriti u zombija; edukativne tribine, kvizovi, plesni nastupi, traganje za blagom, skečevi, revija nakita i mnoštvo nagrada očekuju sve oni koji u nedelju 28. maja budu došli u Centar za obrazovanje i kulturu Božidarac na drugi po redu Tolkindan, koji se ove godine održava pod sloganom "Sila je jaka u Srednjoj Zemlji".

Organizator dešavanja Udruženje Valinor zamislio je Tolkindan kao jednodnevnu verziju svog dobro poznatog Tolkinfesta, koja uz stalnu temu (dešavanja u Srednjoj Zemlji) pažnju usmerava na ono što je u tom trenutku najaktuelnije u svetu fantastike. Ove godine, preciznije 25. maja "Ratovi zvezda" proslavljaju 40. rođendan uz novu generaciju poklonika, pa je izbor teme bio logičan. Tokom čitavog dešavanja biće istraživane niti koje povezuju kultno delo Džona R. R. Tolkina i jednako legendarnu sagu o Skajvokerima koja će biti analizirana iz najrazličitijih uglova, a najmlađi posetioci imaće priliku da se o borbi dobra i zla upoznaju kroz kviz koji bi mogao da im donese i simpatične poklončiće.

Beogradske princeze epske fantastike!

Povodom Tolkindana Valinor je raspisao likovne i književne konkurse za decu ("Moja bajka u svemiru") i odrasle ("Sila je jaka u Srednjoj Zemlji"). Uslovi konkursa za male umetnike su da radovi budu originalni i da oni pisani, bilo da su u pitanju pesme ili priče ne pređu 3.000 karaktera. Oni "veliki" bi, uz originalnost, morali da ponude i sponu između Tolkinovih dela i "Ratova zvezda", a pisani bi trebalo da budu do 6.000 karaktera dužine. Rokovi za slanje radova na adresu [email protected] su 15. (za pisane), odnosno 20. maj (za crtane). Žiri sastavljen od domaćih likovnih umetnika i književnika izabraće najbolje i njima će na dešavanju biti dodeljene nagrade.

Jednu od poslastica dana predstavljaće tradicionalni kosplej na kojem će takmičari moći da, uz veštinu izrade i prezentacije kostima prikažu i koliko su maštoviti pošto će biti dozvoljeni, čak i poželjni, "mešani" likovi (Vuki Vilovnjaci, sit Patuljci, Hobiti džedaji, mandalorijanske Dizni princeze itd). Vrhunac večeri biće tribina našeg pisca Pavla Zelića o stripovima na temu "Ratova zvezda", a Valinor najavljuje još mnogo gostiju iznenađenja.

Dešavanje počinje u 13 časova, a uz ulaznice, koje će po ceni od 250 dinara moći da se kupe u Božidarcu na Tolkidan, svi posetioci dobiće po knjigu u izdanju "Čudne knjižare".

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE