mondo.rs

Božović otišao iz Zvezde!

Autor:

Miodrag Božović odlučio je da napusti Crvenu zvezdu dan nakon poraza od Voždovca (3:2) i prepuštanja prvog mesta Partizanu. "Objektivno - trener mora da bude pošten prema sebi i drugima, da na vreme ode, kao gospodin", kazao je "Grof".

Božović otišao iz Zvezde! Foto: MN Press

Iznenađenje na "Rajku Mitiću": Miodrag Božović je napustio Crvenu zvezdu!

Svoju odluku o odlasku sa klupe šampiona Srbije saopštio je novinarima na vanrednoj konferenciji za medije, dan nakon poraza "na krovu" od Voždovca (3:2), i svega tri kola do kraja šampionata!

Na konferenciji koju je održao bez predstavnika uprave kazao je da se sam odlučio na taj čin iz razloga što je ekipa imala rezultatsku krizu i da je bila potrebna "šok terapija".

"Od ovog momenta više nisam trener Zvezde. To je normalan čin s obzirom na rezultate u poslednje vreme za koje sam ja najodgovorniji. Objektivno - trener mora da bude pošten prema sebi i drugima, da na vreme ode, kao gospodin. Cilj nam je bila dupla kruna i mislim da nismo blizu tog cilja. Eventualno možda Kup osvojimo. Morao sam da napravim 'stres' u ekipi, kao najodgovorniji, a jedan od načina je da trener ode. Posle toga ekipa krene da pravi bolje rezultate"
, kazao je Božović.

"SVEJEDNO DA LI SADA ILI NA KRAJU PRVENSTVA"


On se posebno zahvalio svima u Crvenoj zvezdi i kazao da je krivica na njemu.

"Želim da se zahvalim ljudima iz kluba, omogućili su mi da radim ono što sam hteo, ja sam vukao gro poteza - i ako nešto ne valja, krivica je do mene. Hvala i navijačima, oni su mi priredili nešto najbolje u karijeri".

božović grof zvezda Foto: MN Press


Istakao je da nije bilo načina neko da ga odgovori od ovakvog poteza.

"Imao sam razgovor, ali nije bilo razloga da me zadržavaju. Nisam odluku doneo sinoć, na osnovu emocija, probudio sam se jutros i doneo takvu odluku. Prepoznali su da nema poente da me ne vredi ubeđivati", kazao je Božović.

Božović je Crvenu zvezdu preuzeo 2014. godine i vodio je do titule u toj sezoni, da bi u aktuelnoj njegova ekipa, tri kola do kraja prvenstva, prepustila prvu poziciju, koju je držala maltene od avgusta, Partizanu nakon poraza od Voždovca (3:2).

On je sa crveno-belima napravio klupski rekord pošto je njegova ekipa bila vezala 24 uzastopne pobede, a otišao je godinu dana pre isteka aktuelnog ugovora.

Zvezdu je vodio na 82 meča i ostvario 62 pobede, 11 remija i 10 poraza.

Povezano

Sve vesti