Cvetković: Izneli smo pritisak

Autor:

U taboru Srbije ponos i zadovoljstvo novim osvojenim bodovima na putu ka EP u Hrvatskoj.

Rukometna reprezentacija Srbije nalazi se na korak od Evropskog prvenstva, koje se u Hrvatskoj održava u januaru 2018.

Rumunija je savladana drugi put u razmaku od tri dana, ovog puta u Kragujevcu (27:22), čime su se "orlovi" probili na prvo mesto u kvalifikacionoj Grupi 2.

Ako 14. juna u Nišu pobede i Poljsku, koja je posle remija sa Belorusijom ostala praktično bez šansi, izabranici Jovice Cvetkovića definitivno će ostvariti cilj.

Selektor je na konferenciji za novinare rekao da je strepeo od večerašnjeg meča, imajući u vidu novembarski ubedljiv poraz od Belorusije, nakon trijumfa nad Poljacima u gostima.

"Ovo je psihološki bila izuzetno teška utakmica za nas. Pritisak je bio na našoj strani, igrali smo kod kuće i bilo je problematično kako ćemo sve izneti. Međutim, uspeli smo. Vetar u leđa su nam bili golmani", rekao je Cvetković.

"Ponosan sam na ono što su moji momci uradili, kako su igrali i kako su se zalagali. Idemo dalje. Rešili smo da odemo u Hrvatsku i učinićemo sve da to i ostvarimo u narednim utakmicama".

Kapiten Žarko Šešum istakao je da je presrećan zbog pobede.

"Za neke velike analize i nema vremena, jer već u ponedeljak ujutru krećemo u svoje klubove. Najvažniji su osvojeni bodovi, a u igri je bilo uspona i padova. Dobro smo stajali u odbrani, nametnuli smo svoj tempo, a Cupara je na golu imao svoj dan".

I strateg Rumuna, Španac Ćavi Paskval, posebno je apostrofirao raspoloženog Vladimira Cuparu.

"Čestitam reprezentaciji Srbije na pobedi. Imali smo problema na startu, a kada smo stabilizovali igru, Cupara je bio nepremostiva prepreka - neverovatan. Idemo dalje. Želimo da osvojimo dva boda u narednom meču".

Rumuniji je utakmica protiv Belorusije u petom, pretposlednjem kolu, karaktera "biti il' ne biti".

Srbija je prva sa šest bodova, Belorusija ima pet, Rumunija četiri, a Poljska jedan. Na EP 2018. idu po dve prvoplasirane i samo najbolja od sedam trećeplasiranih selekcija.
__________________________________________________________________

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store - PREUZMITE JE!

Sve vesti