Dudaš: Na SP ću napasti državni rekord

Autor:

Najbolji desetobojac Srbije na Kipru se priprema za najveći izazov ove sezone - Svetsko prvenstvo u avgustu

0
A- A A+
Mihail Dudas Mihail Dudaš Foto: MN Press

Mihail Dudaš arhivirao je neuspeh na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, koje je održanom početkom marta, pa se predano posvetio pripremama za nove izazove ove sezone.

Najbolji desetobojac Srbije zajedno sa ostalim srpskim atletičarima - Lazarom Anićem, Tamarom Salaški, Milošem Raovićem, Strahinjom Jovančević, Milicom Emini i Miodragom Đokićem, trenira na Kipru.

"Mesto na kojem se nalazimo se može opisati kao karantin, jer smo smešteni na stadionu, a oko nas nema ništa interesantno što nam može oduzeti fokus sa treninga. Meni trenutno to odgovara i mislim da će dve nedelje takvog režima rada doneti dobre rezultate", izjavio je za sajt Atletskog saveza Srbije Dudaš.

"Ove godine odlučili smo se na samo jedan desetoboj, a to će svakako biti na Svetskom prvenstvu koje nas očekuje u avgustu u Londonu. S obzirom na to pripreme napreduju u onakvom tempu kakav je očekivan", naveo je srpski desetobojac.

Dudaš je rekao da još nema iskristalisan ceo plan priprema. Za sada je izvesno da će u Sloveniji uraditi preventivne terapije tetiva, a prvo takmičenje imaže na Kritu, 20. maja, gde će skakati u dalj.

"Do Svetskog prvenstva nameravam da se takmičim u pojedinačnim disciplinama, što više, i da na taj način pripremim konačnu formu do Londona, što je ujedno moj najveći prioritet ove sezone. Tu nameravam da napadnem novi državni rekord", rekao je Dudaš.

Svetsko prvenstvo u atletici održaće se od 4. do 13. avgusta na Olimpijskom stadionu u Londonu.

Sve vesti