Ovo nije Eurosong, ovo je ludilo mozga!(VIDEO)

Autor:

Saznajte ko je prošao u finale Eurosonga i recite nam, da li ste videli konja na bini?

48
A- A A+

Poznata imena deset finalista Eurosonga - među njima nema onog Slavka Kalezića, crnogorskog predstavnika, pevača, glumca, kosmopolite... ali, idemo redom.

Zavisno od toga koliko ste mladi (da ne kažemo matori, oronuli, umorni od života, žena kafana…)  pamtite, tačnije ne pamtite kako je nekad Eurosong bio stvar prestiža. Ej! Predstavljaš zemlju pred celom Evropom, svetom!

Da ne spominjemo činjenicu da su na engleskom pevali samo Englezi...

Na takmičenje su isto odlazile delegacije, ali su kompozitori i izvođači bili zvezde, gledali smo ih sa strahopoštovanjem… danas uglavnom zevamo u kratke suknje i poredimo da li je pevačica Švedske sevnula više od Grkinje…

I pesme su postale Bože sačuvaj. OK, ima tu numera o ljubavi, slobodi u ovom ludom vremenu, pravu na život… ali, priznajte, ako se ne ide na foru "svi smo jednaki", ide se na glupost u što šarenijim trikoima.

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

E, pa, ove godine nema trikoa… možda malo… ali ima performansa.

BoKte!

Onaj iz Azerbejdžana je vredan veće i ozbiljnije analize od ove na MONDU. Elem, na bini je konj u odelu na merdevinama.

Umetnik je objasnio zašto je to tako, ali hajde da se pravimo da smo normalni ljudi koji su seli ispred TV-a kako bi odmorili mozak, a ne zagriženi fanovi koji su ispratili prvu i drugu probu svakog izvođača svake zemlje. I onda vidimo ovo!

KONJA U ODELU DOK SEDI NA MERDEVINAMA

Ludilo za sebe, zar ne?

Pevačica Dihaj je u Londonu upoznala andergraund scenu... i tako...

Pogledajte, da ne bude da izmišljamo:

Izvor: YouTube

U prvom polufinalu smo videli Šveđanina koji trči po pokretnoj traci i peva "Ne mogu dalje"... (hit!) i videli vatrenu Gruzijku čiji je stajling i način pevanja podsetio na Dajanu Ros... a onda je na binu stao mladi Australijanac.

Da, znamo, ali Australijanci BAŠ, BAŠ vole Eurosong, pa su rešili da se malo takmiče.

Ove godine su poslali kopiju Eda Širana (za devojčice slađu verziju Eda Širana) Isaju, koji je pevao "Don't come easy" i malkice samo podvrisnuo kada je krenula da pada vatrena kiša iza njegovih leđa...

Izvor: YouTube

Ipak, njegov talenat je bio jači od vriska i zaslužio mesto u finalu Eurosonga 13. maja

Tada je na binu stala slatka Albanka Lindita... ili mlada koja se predomislila na pola probe venčanice... i šminkanja...

Pogledajte sami.


Mlada dama Blanš iz Belgije je, sigurni smo, divna pevačica, ćerka, drugarica, ali njen nastup na Eurosongu je bio DOSADAN, DOSADAN... Što je najgore i ona je izgledala kao da se smorila...


Onda se pojavio vegetarijanac i kosmopolita...

Predstavnika Crne Gore Slavka Kalezića samo upoznali kao učesnika jednog muzičkog takmičenja, potom voditelja (doduše na jedno veče) tog istog takmičenja i od tada ništa ne može da nas iznenadi. Vrckao je u štiklama, a onda otišao na Eurosong u dugoj, plavoj suknji i nadogradnjom koja bi postidela i Bijonse.

Crnogorac se u profilu predstavio kao vegetarijanac i kosmopolita.

Izvor: YouTube

Njegov hipnotišući ples, nažalost, nećemo gledati u finalu u subotu...

Sad ćemo malo biti fini... Nije sve baš tako "crno", tačnije vatreno, šljokičavo ili providno. Nastup koji je potpuno raznežio publiku bio je onaj Salvadora Sobrala, momka koji je odmalena zaljubljen u muziku i momak koji je na listi čekanja za transplantaciju srca.

Poslušajte nastup hrabrog srca Eurosonga:

Izvor: YouTube

Potom pogledajte nastupe "slatkice" i polugolih "bogova" iz Grčke...

Šlic lepe Poljakinje je izgledao ovako...

Izvor: YouTube

Ne, dragi naši, ovo nije Keti Peri, ni Harli Kvin... ovo je Trijana Park iz Letonije:


Komšija Slovenac je dobio aplauz za pesmu "On my way"


Osim performansa andergraund pevačice iz Azerbejdžana i Slavkove kikice, izvođači se nisu nešto pretrgli s nastupima. Jermenka se malo potrudila...


A Svali s Islanda bi igračice samo smetale. Dovoljan je taj plašt, taj dekolte i neverovatan vokal. Poslušajte (i gledajte!)


Konačno jedna pesma uz koju možete da đuskate. Ako volite ovakvu muziku...


I, posle svega što smo videli i čuli, saznali smo imena deset finalista. To su Moldavija,  Azerbejdžan, Grčka, Švedska, Portugal, Poljska, Jermenija, Australija, Kipar, Belgija.

Pogledajte sve nastupe koji su prošli u finale!

Izvor: YouTube

Za dva dana ćemo poslušati i našu Tijanu Bogićević i saznati da li ona, ali i neki novi "andergraund umetnik" nastavlja putovanje do finala!

Povezano

Sve vesti