Zamalo izbegnuta tragedija na EP u Subotici

Autor:

Bugarski karatista dobio izliv krvi u mozak na takmičenju u Srbiji, ali je brzom intervencijom lekara spasen i nalazi se van životne opasnosti

1
A- A A+

Evropsko prvenstvo za karatiste, koje je proteklog vikenda održano u Subotici, umalo se tragično završilo za Bugarina Todora Subeva.

Bugarski karatista je u finišu borbe sa protivnikom iz Rumunije pao, iako mu rival nije zadao toliko jak udarac. Ispostavilo se da je imao izliv krvi u mozak, ali na sreću, zahvaljujući brzoj lekarskoj reakciji, spasen mu je život.

Po sredi je, evidentno, bio neki drugi problem, a ne udarac koji mu je zadao protivnik tokom borbe.

"Njegov pad je izazvalo nešto drugo i vrlo moguće je da je od ranije imao zdravstvenih problema. Lekari, koji su posmatrali meč i odmah mu ukazali pomoć, rekli su da je to bila uobičajena borba, da je u drugim mečevima bilo mnogo žustrijih kontakata od ovog posle koga je Subev pao", prenele su "Večernje novosti" izjavu organizatori takmičenja u Subotici.

Subev je posle ukazane prve pomoći u dvorani hitno prevezen u Opštu bolnicu u Suboticu, a potom u Beograd.

On je ubrzo transportovan u Bugarsku, nakon što je premijer te zemlje Bojko Borisov poslao avion u Beograd.

Karatista je u pratnji lekarske ekipe Vojno-medicinske akademije iz Sofije, hitno prevezen u svoju zemlju, a bugarski mediji preneli su da je zadržan u bolnici, da nije u životnoj opasnosti i da mu je stanje stabilno.

Tagovi:
Sve vesti