Dobri uslovi za vožnju, a nema ni gužve

Autor:

Prestanak padavina i nešto povoljnije vremenske prilike doprinose boljoj prohodnosti puteva i sigurnijim uslovima za vožnju, saopštio je jutros AMS S.

0
A- A A+

  Vozače trenutno očekuje dobra prohodnost puteva i umeren intezitet saobraćaja. Međutim, kolovozi su na pojedinim deonicama posebno na jugu i jugozapadu Srbije, još uvek vlažni pa je potrebno brzinu prilagoditi uslovima puta.

Poslednjih dana velike probleme u vožnji predstavljaju česti odroni zemlje i kamena, kojih ima, i pored intezivnih intervencija putara na njihovom čišćenju i uklanjanju sa puta.

Zbog veće količine odrona saobraćaj je obustavljen na putu Brodarevo - Gostun zbog čega je prema podacima UGP saobraćaj u prekidu kako na ulazu tako i na izlazu iz zemlje na GP Gostun, a alternativni granični prelaz je GP Jabuka.

Teretna motorna vozila na prelazu Vatin čekaju oko dva sata, a na na izlazu iz Srbije na prelazima Horgoš i Kelebija oko 90 mininuta.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

U toku su radovi na popravci i zameni odbojne ograde na državnom putu na deonicama Preljina-Gornji Milanovac i Gornji Milanovac-Svračkovci.

Pored navedenih deonica, isti radovi će se izvoditi od danas i na državnom putu na deonici Preljina-Mrčajevci. U zoni radova, saobraćaj će se odvijati usporeno u vremenskom periodu od 07:00 do 17:00 časova.

---------------------------------------------------------

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Sve vesti