Er Srbija: Zašto više ne letimo za Abu Dabi

Autor:

Direktor Er Srbije, Dane Kondić, objasnio je zašto je suspendovan let za Abu Dabi kao i zašto je let za Njujork još na klimavim nogama.

9
A- A A+

aerodrom nikola tesla beogradski aerodrom surčin er srbija Foto: MONDO, Lana Stošić

Kondić je izjavio danas da je let za Abu Dabi suspendovan zbog rasta cena goriva od 50 odsto u poslednjih par meseci, a da let za Njujork sa popunjenošću od 70 odsto zahteva velika ulaganja u samu relaciju i prodajnu mrežu, jer "osvojiti Ameriku nije laka stvar".

"Dan i noć"

Prema njegovim rečima, termin "dan i noć" najbolje oslikava Er Srbiju danas i pre četiri godine, što je rezultat investicija, jer je, kako kaže, odlučeno da se ulaže u ovu priču. "Sa moje strane i iz moje perspektive ovo je vrlo jasna i dobra priča", rekao je Kondić.

"Kao odgovoran menadžment odlučili smo da suspendujemo let za Abu Dabi, pre svega jer gledamo koje su destinacije najjeftinije, ali i zbog cena goriva koje je poskupelo 50 odsto u odnosu na pre tri - četiri meseca", rekao je Kondić za televiziju B92.

Kao još jedan razlog navodi i petogodišnji plan kompanije koji moraju da osveže i usklade sa cenom goriva.

Na pitanje zašto je let za Njujork neprofitabilan, Kondić je podsetio da je Er Srbija krenula od nule, da brend nije bio poznat i da je bilo potrebno videti kako da se osvoji deo kolača.

"Kao maloj kompaniji, potrebno nam je mnogo investicija ne samo u relaciju nego i prodajnu mrežu. Da budemo realni, ljudi tamo ne znaju za Srbiju, osim dijaspore, ali ne možemo samo na nju da se oslonimo, iako je popunjenost 70 odsto. Osvojiti Ameriku nije laka stvar, ali radimo na tome", rekao je Kondić.

Na pitanje da li se Er Srbija plaši da će ostati bez subvencija zbog dolaska budućeg koncesionara na beogradski aerodrom, koji se očekuje za nekoliko meseci, odgovorio je rekao da su "sve subvencije u skladu sa dogovorima".

______________________________

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Sve vesti