Laušević posle 25 godina u srpskom pozorištu!

Autor:

Žarko Laušević priprema novi komad, čija je premijera predviđena za jesen.

3
A- A A+

Domaća štampa prenosi da glumac Žarko Laušević, posle 25 godina, staje na pozorišne daske u Srbiji.

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Laušević, koji je godinama živeo u Americi, pre par godina snimio je film "Smrdljiva bajka", trenutno igra u seriji "Senke nad Balkanom", a "zatvara krug" ulogom u teatru, prenosi "Kurir".

Laušević i srpki glumački bard Petar Božović igraće u predstavi koju će režirati Ljiljana Todorović, po tekstu Željka Mijanovića.

"Radi se o slučaju Vitomira Nikolića, i glavni junaci su sudija i pesnik. Da ne pričam dalje," rekao je Božović za "Kurir".

Život pesnika nije bio lak, pa je tako kao dete prisustvovao pogibiji svog brata koji se igrao pronađenom bombom, a Italijani su mu ubili oca. Preminuo je iznenada u snu 1994. godine.

Božović je istom listu rekao da misli da će premijera komada biti ove jeseni, ali da se ne opterećuje rokovima i datumima.

Laušević je zbog dvostrukog ubistva u Podgorici početkom devedesetih izdržao kaznu od četiri i po godine, zatim je pomilovan i napustio je Srbiju. Glumčev otac Dušan preminuo je 1997. dok je Žarko bio u zatvoru, a majka Roksanda preminula je krajem prošle godine, zbog čega se glumac nakratko vratio u Crnu Goru.

Sve vesti