Pojačane kontrole saobraćajne policije

Autor:

Lep dan za vožnju, vidljivost je dobra, nema gužvi, ali ima - saobraćajne policije. Ne prekoračujte brzinu i poštujte saobraćajne propise.

4
A- A A+

policija, stop, nesreća, saobraćaj, saobraćajna nesreća, zločin, ubistvo, milicija, saobraćajac, policajac, policajci, prekršaj, ulica, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović ilustracija

U Srbiji su kolovozi suvi, vidljivost je dobra, a saobraćaj je jutros umerenog intenziteta, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave saobraćajne policije, u okviru obeležavanja Četvrte svetske nedelje bezbednosti saobraćaja na putevima, tokom ove sednice, do 14. maja, sprovodiće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila.

Četvrta svetska nedelja bezbednosti saobraćaja na putevima, koja se sporovodi pod okrljem Ujedinjenih nacija, ove godine obeležava se pod sloganom "Uspori i sačuvaj živote" i usmerena je ka podizanju svesti građana da je neprilagođena brzina jedan od ključnih uzroka saobraćajnih nezgoda sa poginulim i povređenim licima.

Pored toga, ovog meseca, Uprava Saobraćajne policije sprovodiće i akciju "Blic maraton", tokom koje će 24 sata neprekidno biti angažovani svi raspoloživi uređaji za merenje brzine kretanja.

---------------------------------------------------------

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Sve vesti