Kada dobijete račun za Infostan...

Autor:

... dobro pogledajte sve papire u koverti i nemojte biti sebični.

13
A- A A+

Uz mesečne račune za JKP Infostan stanovnici Beograda su dobili UNICEF uplatnicu kojom mogu da pomognu rad neonatoloških jedinica intezivne nege.

Novac koji na taj način može da se uplati, nije određen, što zanči da svako može da uplati koliko god želi.

Dakle, nemojte bit lenji i sebični - pomozite drugima.

Sredstva prikupljena preko uplatnica iskoristiće se za nabavku opreme za kontakt deteta i majke "Koža na kožu", pumpi za izmlazanje majčinog mleka i stolica za udoban položaj majke i deteta prilikom kontakta i dojenja.

Novac će se koristiti i za nedostajuću medicinsku opremu i pomoćna sredstava za podsticajnu negu beba u jedinicama intenzivne nege.

Kako je saopšteno iz UNICEF-a, deo sredstava će biti uložen i u edukaciju zdravstvenih radnika iz oblasti razvojne neonatalne nege.

"Prevremeno rođena deca svojom osetljivošću zahtevaju dodatnu i specifičnu podršku koja mora da uključi njihove roditelje i redukuje sve moguće stresne faktore iz okruženja. U isto vreme mora da pruži ono što je za njih najzdravije kao što je majčino mleko", izjavila je specijalista UNICEF za rani razvoj Jelena Zajeganović Jakovljević.

Opremljenost određenih jedinica neonatološke intenzivne nege u Srbiji još nije na željenom nivou, kako u pogledu posedovanja i obnavljanja određene medicinske opreme, tako i u uspostavljanu uslova u kojima će prevremeno rođeno dete osim medicinskog tretmana dobiti i pođednako važne razvojne podsticaje kao što su roditeljska pažnja, nežnost i toplina, navodi UNICEF.


---------------------------------------------------------

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Sve vesti